>Vill man ha vinter får man åka till den

Då var det dags igen, att åka iväg till lite vinter! Sist jag var iväg på skidhelg var i början av december, då jag och Puma åkte på vasasloppsläger i Mora. Det var första gången jag åkte längdskidor. Så då förstår ni vilken newbie jag är =)

Denna helgen var det triathlonklubben som skulle till Orsa och jag var inte sen att hänga på. Jag tänkte, jag måste iallfall få tränat lite längskidor, även om jag inte kommer köra Vasaloppet iår. Vi åkte upp torsdag kväll och sen var det dags, hårdträning!


Mkt snö och mysiga stugor

Fredag
Fredagen var bokad att köra teknikträning hela dagen med Mattias Svahn. Det var han som jag och Puma tränade med i Mora, tillsammans med Staffan Larsson. Vi samlades kl 09.00 redo för att köra hårt! Mattias kände igen mig, och var lika trevlig som vanligt. Vi åkte alla bort till skidstadion där vi skulle köra teknik på förmiddagen. Vi körde runt skidstadion, och gjorde massor med olika övningar. Bl.a åka utan stavar, testa alla 5 växlar, staka, staka med frånskjut, diagonala, utför och saxning. Vi körde även en del balansövningar i backar. Sist så filmade Mattias vår teknik så vi skulle kunna se det sen på lunchen. Totalt blev det 2h 24 min skidåkning.


Teknikträning på stadion

Sen var det dags för lunch, som vi åt i stugan. Vi kollade och gick igenom den inspelade filmen från förmiddagen. Vi såg då direkt vissa fel man gör, och fick tips av Mattias hur man skulle förbättra sin teknik. Sen var det att åka ut igen, det var tid för eftermiddagspasset. Då körde vi först en del på ett flackt parti ihop, ca 30 min. Sen var det dags för privata träningar med Mattias, vi fick 10 min var. Min tid var en av de sista, så jag hade tid att åka en del själv. Jag valde att köra 5 km spåret runt, som jag trodde var rätt så flackt. Men direkt där jag startade var det rätt kuperat fick ja reda på, mitt i backarna. Gjorde lite graciösa vurpor här o var på vägen. Trött som man var av all träning så blev ja rätt grinig och irriterad, uscha. Men jag tog mig runt iaf, och i tid till min tid. Så då blev det 10 min privat teknikträning, där jag fick tips av Mattias. Han tyckte iaf att det gick bättre och bättre för mig. Sen åkte jag lite själv och när siste man kört, så åkte vi hemåt. Totalt på eftermiddagen blev det 2 h 38 min skidåkning.

Lördag
På lördagen vaknade man lagom mör i kroppen, träningsvärken började komma. Men det var direkt ut på förmiddagen, tid att åka själv. Jag var ju mest nybörjare av alla i triathlonkllubben så jag åkte runt själv i min egen fart. Jag gick ner till spårcentralen och åkte bort till där spåren starta. Sen valde jag hund/pulka spåret på 6km för det var flackt och bra. Det var riktigt kul att se alla hundar som drog sin matte/husse i spåret i full fart! Jag körde 2 varv på det 6km spåret. Första varvet var fästet hyfsat, idag var det plusgrader så det var klister som gällde. Men till andra varvet kändes det som att fästet försvunnit, eller så var ja för trött för att trycka ifrån ordentligt i backarna, så det var bakhalt som fanken! Jobbigt! Men totalt blev det inklusive små vilor, 1h 45 min skidåkning i sträck.

Efter lunch i värdshuset så kände jag att ljumskarna var för trötta för mer skidåkning, så jag bestämde mig för att ge mig ut och springa en skön vinterrunda. Jag hade ju tagit med Icebugs skorna, så jag skulle få fäste i snön och på isiga gator. Lagom varmt klädd och med Ipoden laddad började jag min lilla långrunda. Jag sprang på bilvägen från Grönklitt ner mot Orsa och tog sen in på en mindre trafikerad väg. Jag sprang på tills jag sprungit 45 min och vände sen hemåt samma väg. Det var ju nerför på vägen bort och sen mest bara uppför hem, sån seg lång lång uppförsbacke, det blev riktigt jobbigt! Det var snömodd på vägarna och det gick riktigt långsamt, iaf uppför, det var svårt att inte kasa runt då. Det blev sammanlagt 13.1 km på 1h 39 min. Det var mitt första långpass på riktigt länge, kommer knappt ihåg när jag sprang långpass senast. Det kändes väldigt bra ändå, höften var helt okej och jag hade inte ont någonstans. Kom sen hem till stugan och fick stretcha ett bra tag, men visst, träningsvärk hade jag och mer skulle jag få!

Söndag
Eftersom jag hade riktigt mkt träningsvärk sen på lördagkvällen, både i benen och i ljumskarna. bestämde jag mig för att ta det lugnt idag, fick bli en vilodag. Vi skulle åka hem rätt tidigt så om jag skulle kört hade det varit i ottan. Jag spenderade istället förmiddagen med att sova (till 08), käka frukost och städa ur stugan. Vid 10.30 åkte vi sen hemåt. Några i triathlonklubben skulle köra Orsa Ski Marathon, men vi som inte skulle åka kunde åka hem och komma hem i bra tid. Nu är jag hemma, kan knappt gå som en normal person och är hungrig! Tvättat och fixat. Dags att planera för en kommande bra träningsvecka!

>8-10 feb: Vinterträning!

3 reaktion på “>8-10 feb: Vinterträning!

 • 10 februari, 2008 kl. 16:42
  Permalänk

  >låter som ett härligt läger! om man brtser från snön, kylan och skidorna! *hihi*! men kul med läger!! lät som det var riktigt tufft dessutom!!

  Svar
 • 10 februari, 2008 kl. 20:26
  Permalänk

  >Härligt med lite vinter!

  Svar
 • 11 februari, 2008 kl. 08:07
  Permalänk

  >Ååååååhhhh vad kul!! Avis!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *