>Step-touch, mambo, cha-cha-cha

Igårkväll blev det städning istället för träning och imorse blev det sova lite extra istället, jag behöver sömn! Men ikväll var det tid för lite träning, men inte den vanliga rutinen, utan denna veckan skulle jag ju få bara blanda hejvilt! Så DansAerobics gick på Fridhemplan vid 18.30, och det lät kul!

Jag var ju länge en aerobics-tjej, innan jag hittade det här med triathlon. Det började i tonåren på F&S och fortsatte sen på det lokala gymet i staden där jag bodde (i Skåne), där jag sedan även jobbade som spinninginstruktör. Det var mycket aerobics, och spinning och pump och styrketräning. Men aerobicsen var ju extra kul när jag kom till Sthlm och kunde köra för de riktigt duktiga instruktörerna, och det verkligen kändes som att man dansade, och inte bara tog steg hit, steg dit.


En del Nike Conventions har jag också varit på

Så för att få lite nostalgikänsla i träningen blev det DansAerobics idag då. Jag ställde mig långt fram så att jag fick plats att ta ut stegen, och sen var det bara att köra på. Ca 10 min uppvärmning med en lättare stegkombination och sen var det dags att lära in de “coola” stegen. Det var steg fram, sida, snurr hit, snurrar och steg och hopp i ett, en massa olika kombinationer men jag hängde med! Koordinationen har jag kvar!

Tiden gick fort och snart hade vi lärt oss hela kombinationen, som ändå inte var särskilt lång, någon minut kanske? Instruktören undrade om vi orkade köra en del innan “finalen” och frågade om tips på hur många vi skulle köra. En tjej sa 4, jag sa 10. Instruktören skrattade lite och vi körde 6 till slut. Och sen finalen.

Och sen var jag igång. Jag ville träna mer. Men nu var passet slut, jag kände mig inte riktigt träningstillfredställd och gick bort till löpbanden, men där var det helt tyst, musiken i lokalen nådde inte dit. Att springa utomhus utan musik, det har jag vant mig vid nu, men att stå på ett tråkigt löpband utan musik? Nej tack, då får det vara. Jag får träna lite mer en annan dag!

Aerobicsen var ok, det var rätt skoj, var kul att bara få lattja loss till skön musik!
Men jag har fått lite annorlunda referensramar nu när jag tränar en massa annat, och längre eller intensivare grejer. En timme aerobics ger mig inte så mkt som jag vill ha! Men efter en hel tävlingssäsong i triathlon kan det vara skönt att bara köra något helt annat en dag. Får se när jag gör ett besök i aerobicsvärlden nästa gång! (om ett år kanske?) =)

>4 sep: Dansaerobics

5 reaktion på “>4 sep: Dansaerobics

 • 4 september, 2008 kl. 20:40
  Permalänk

  >shit asså, dansaerobics. det ligger helt på andra sidan triathlonträningen. men variation är ju kul.

  Svar
 • 4 september, 2008 kl. 20:55
  Permalänk

  >åh, nu blev jag lite sugen att gå på ett pass jag med! Gick på ett dansaerobicpass och ett body jampass förra hösten.. bj var väl lite för svårt för mig, men den gammla hederliga dansaerobicen kunde jag fortfarande :)

  Visste inte att du var spinninginstruktör, varför kör du inte nu längre? (Nyfiken! :P)

  Svar
 • 4 september, 2008 kl. 21:25
  Permalänk

  >puma: hehe jo, så långt ifrån man kan komma =)

  andrea: Mm testa ett för skojs skull! =) Jo jag var spinninginstruktör i 1 år ungefär, men är inte “certifierad”, utan fick utbildningen av spinningansvarig på gymet, detta var i slutet av 90-talet, innan alla de flashiga utbildningarna. Så jag har inget papper på att jag kan instruera! Men kul var det! Hade 3 pass/vecka. =D

  Men du har precis gått en utbildning va? Hur många pass kör du nu? Och var?

  Svar
 • 5 september, 2008 kl. 07:11
  Permalänk

  >Åh vad roligt det lät! Det är alltid kul att balansera den hårda svett-träningen med lite “tjejtrams” :-)

  Springer du imorgon?

  Svar
 • 6 september, 2008 kl. 22:20
  Permalänk

  >Aha.. jo jag har precis gått och ska mitt första pass på måndag! kommer nog bara at ha ett pass i veckan och ev hoppa in och vicka nångång ibland.. vill ju trots allt satsa på min egen träning..

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *