>Spontanträning

Dag 2 i jakten på träningslusten var nästan till ända och jag hade funnit ro i att det skulle bli vilodag och ingen träning förrän imorgon bitti. Kom hem, diskade till bra musik, relaxade lite, och läste sen lite på Pumas blogg. Blev direkt sugen på träning! Springa! Ja =)

Lyssnade lite mer på bra peppmusik och bytte snabbt om till löparoutfit:en. Kände för att springa lite, bort på andra sidan karlbergskanalen och sen tillbaka, en runda som jag sprungit innan, men det var längesen nu. Jag ville dock inte hålla på och springa efter tid, eller ens bestämma hur långt eller länge jag skulle hålla på, utan jag ville bara köra på känsla.


“Dagens löparoutfit”, jo jag vet att man inte ska ha blixt i spegel, men då blev det bara suddigt..

Sprang iväg längs med kungsholmen bort till den lilla bron och sen över på andra sidan, förbi pampas marina och längs med vattnet bort på en gångväg. Det var härligt svalt väder och jag hade klätt mig helt rätt, var inte för varm när jag väl sprang. Jag lät benen gå, och det kändes hur bra som helst! Till slut kom den, känslan jag längtat efter! Jag bara pinnade på, lyssnade på grym musik och bara “flög” fram, så kändes det verkligen!

Det är inte en tid eller ett tempo som framkallar denna känsla, utan det är när man fokuserar på att nå ett visst tillstånd, eller känsla, som man kan locka fram den. Jag kände mig pigg, fräsch, glad, lätt och stark! Och livet lekte!

Borta vid NorrEnergi vände jag och sprang samma väg tillbaka. Den sista biten där innan jag vänder är lite backar, och de gav bra skjuts neråt och sen jobbade jag på bra teknik uppför. Sen var det bara att springa på! Det kändes som att jag höll bra tempo, jag var nyfiken men höll mig från att kolla på klockan. Höll en skön, bra fart, och tog i, men ansträngningsgraden var inte så hög, utan mer skön träning. (Hörde/kände jag på mitt eget flås, och såg jag på pulsen sen).


Här hittade jag känslan!

Fick en härlig tur! Tänk vilken berg och dalbana det kan vara, vissa dagar är man nere och ser inte ljuset och glädjen, och andra dagar så bara händer det! =) Känslan jag fick idag skulle jag vilja spara och konservera, och ta fram dagar då den saknas.

Totalt: 7,42 km
Tid: 42:29
Tempo: 5:44
Puls: 154 (max: 175)

Tack Puma för inspirationen!

>9 sep: Skön löpning på känsla

5 reaktion på “>9 sep: Skön löpning på känsla

 • 9 september, 2008 kl. 19:22
  Permalänk

  >PRECIS så där var det för mig idag.

  Svar
 • 10 september, 2008 kl. 05:27
  Permalänk

  >läste precis hos funrun att hon är tillbaks :) Härligt att du också är det!

  Svar
 • 10 september, 2008 kl. 06:01
  Permalänk

  >skönt att bara springa!

  jag har börjat med att lämna pulsklockan hemma. bara fokusera på känslan, inte på pulsen tiden takten rytmen förbränningen… jätteskönt :)

  Svar
 • 10 september, 2008 kl. 08:07
  Permalänk

  >Skönt att höra. Vilken snabb revasch! Du såg glad och nöjd ut i morse också :-D

  Svar
 • 10 september, 2008 kl. 19:13
  Permalänk

  >funrun: Vad kul att du också hittade den underbara känslan! Heja!

  andréa: Ja, skönt att det kan vända =) Tack!

  magda: Mm verkligen, inte låta något annat bestämma om det går “bra” eller ej, utan känna efter! Men sen är jag så nyfiken att se hur långt det blev iaf, men så länge jag inte tittar under tiden så!

  mia: Mm här svänger det snabbt! Detsamma! Du såg ut som att du alltid går upp vid 6 tiden, pigg o fräsch!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *