>“Hattigt” pass

Imorse testade jag nya SATS St.Eriksbron för första gången, och det var MarathonMias förtjänst. Detta är nämligen hennes gamla WC-gym och morgonpump på onsdagar har lockat länge, men jag hade aldrig kommit till skott. Idag kom jag upp och iväg och var där i väldigt god tid innan passet började.

Mötte Mia i omklädningsrummet och plockade fram grejer och tog plats åt oss längst fram. Gymmet såg fint och fräscht ut och grejerna var nya och fina. Så långt var allt bra.

Sen var det då pumpen ja. Dagens pump kan lätt klassas som det värsta pump-pass jag någonsin varit på. Jag kan bara börja med att säga att när jag kör pump så vill jag ta i, träna hårt, och fokusera (det antar jag alla vill?). Detta är viktigt för mig, och själva träningen och passet kan inte vara som en lek, hipp som happ, hoppsan här blev det fel.

Så instruktören berättade att hon skulle nu köra det nya passet, Pump nr 67 tror jag vi är på. Eftersom jag känner en pumpinstruktör så får jag alltid ta del av musiken lite innan, så vad det var för musik hade jag lite koll på. Men det var nog det enda som instruktören också hade koll på. Hon sa direkt att det var första gången hon körde det och att det kunde bli lite fel. Men att det fick vi ”stå ut med i en vecka eller två”. Hold up, hold up…..Hallå?

Om en instruktör inte hinner lära sig passet till då det ska köras, borde hon köra det gamla, om hon nu kan det. Det var inte ”lite” fel under passet, det var hattigt och vimsigt och hon guidade oss knappt, och hur ska vi då kunna veta vad som gäller när det aldrig körts förut? Så mycket pengar som jag betalar för mitt månadskort så förväntar jag mig att instruktörerna kan sitt jobb, och håller en viss standard och klass.

Jag är inte där för att slänga runt med vikterna i lite otakt till musiken, utan vill träna pump och det nu står på schemat. Jag tyckte inte alls passet blev bra, men tror det har otroligt mkt större potential med rätt instruktör. Musiken kommer jag nog älska den med innan de 3 månaderna är slut.

Angående vikterna, så höjde jag lite på vissa låtar, då instruktören sa att de var lättare än i det förra passet. Men jag hade inte alls samma fokus som jag brukar och hela passet kändes bortkastat. Funderade verkligen på att ge lite kritik efteråt, men dumt nog så sa jag inget. Varför ska jag alltid vara så diplomatisk? Jag borde ställa mig mitt på golvet och kasta vikterna i golvet och skrika ”jag vägrar leka pump! Jag vill köra med en riktig instruktör!!”

Här är mina vikter, per sida (för v.37):
Uppv: 5
Ben: 7,5
Br: 8,5 (+1)
Ry: 7,5
Tr: 7,5 (+1,5)
Bi: 5/6
Utf: 5
Axl: 4 hantlar

>10 sep: Pump är ingen lek!

6 reaktion på “>10 sep: Pump är ingen lek!

 • 10 september, 2008 kl. 13:28
  Permalänk

  >Väl rutet! Jag blir också gaaaaalen när instruktören är dålig. Och när de inte ens klara av takten! AHHHHHHRRRRGGGGGGG!!!!

  Svar
 • 10 september, 2008 kl. 15:12
  Permalänk

  >ni borde klaga till receptionen åtminstone!

  Svar
 • 10 september, 2008 kl. 19:19
  Permalänk

  >mela: Mm OM Jag verkligen HADE rutit till så…nu var jag ju alldeles för mesig. Men hmm…nästa gång om det händer så! Fattar inte hur det kan vara så svårt att utbilda BRA instruktörer. Vissa är grymma, och andra suger.

  funrun: Jo, om jag går dit igen så. Annars ett anonymt samtal kanske? haha…

  Svar
 • 10 september, 2008 kl. 20:39
  Permalänk

  >Som cykelinstruktör blir jag nervös, men också grymt peppad att göra mitt bästa på ledarcykeln när jag läser sådana här inlägg. Jag tycker att du ska säga till i receptionen eller skriva en lapp om du inte vill prata med instruktören facetoface. Hon kanske tror att deltagarna inte tycker det spelar någon större roll om hon kommer oförberedd? Eller så kanske hon läser din träningsblogg och har fått ta del av dina åsikter iaf. (Jag har fått veta att det är några deltagare som läser min blogg…)

  Svar
 • 11 september, 2008 kl. 05:26
  Permalänk

  >Självklart kan man ha en dålig dag som instruktör, där ingenting riktigt stämmer. Men jag skrev precis hos Jane och betonar samma sak här hos dig: som betalande kund har du rätt att förvänta dig en viss nivå på dina instruktörer. Att de åtminstone har gjort allt de kan för att vägleda dig genom passet.
  Det är bara att nöta in koreografin tills den sitter.
  Att inleda en klass med att säga att det kommer att funka lite sådär de närmaste veckorna ger ett väldigt tvivelaktigt intryck.
  Det händer att man tappar bort sig i koreografin och gör en “remix”, så kan det bli ibland, men man kan inte komma in på en klass med inställningen att det ska bli bra sen. Det ska vara bra och så felfritt som det bara går nu och varje gång.

  Svar
 • 11 september, 2008 kl. 09:01
  Permalänk

  >Vi borde ha sagt till. Jag brukar säga till när en instruktör är bra, men när de är dåliga surar jag bara och går därifrån. Det enda som händer är att jag undviker den instruktörens pass. Då ger man ju inte personen en chans till förbättring.

  Jag fick i alla fall träningsvärk, det är alltid nåt ;-)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *