>Över stock och sten, och lera

Efter jobbet mötte jag upp med Puma med hunden Trixa och åkte ut till Hellasgården för att testa terrängen där. Ursvik har vi ju testat några gånger, och nu var det dags att jämföra med något annat skogsspår.

Jag var lite seg under dagen, halsen är inte helt på topp. Men sjuk är jag inte, så att ställa in lite mysig skogslöpning ville jag inte. Men man kan ju anpassa sig lite efter dagsform, så en lugn jogg var vad jag hade i tankarna.

Vi bytte om snabbt i bilen och gav oss en bort till starten av spåren. 10km spåret lät mest lockande, men dumt nog var det spåret med grön färg på träden att följa. Grön färg? I skogen? Vilken smart-ass kom på det liksom? Ja tur jag hade Puma och Trixa att följa, annars hade jag lätt vart vilse!

Så det blev en lugn jogg blandat med promenad och småpauser här och var. Jag var inte riktigt på hugget idag, jag sprang på ibland men kände mest att jag borde ta det lugnt. Var väldigt lerigt på vissa ställen med så där gick det inte att springa rakt på, om man inte ville ha bruna skor och lera som souvenir. Det roligaste med rundan var allt snack vi hann med, roliga Trixa som kutade runt, samt när hon skulle bada i sjön vi sprang förbi. =)

Under vår mil så såg vi också många mountainbikare, som cyklade runt. Det var full fart i spåren där. Hellasmilen var väl rätt okej ändå, men inte lika bra som Ursvik tyckte jag, eller så får jag ge Hellas en ny chans när jag är piggare och har lättare att hitta rätt löpkänsla!

Tur man inte värderar träningspasset efter farten, långsammaste milen ever! Men väldigt trevlig träning, skön skogsluft, och genererade många träningsminutrar på funbeat.se =)

Totalt: 9,6 km
Tid: 01:24:07
Tempo: 8:46
Puls: 114 (max: 174)

>11 sep (forts): Skogsjogg i Hellas

4 reaktion på “>11 sep (forts): Skogsjogg i Hellas

 • 12 september, 2008 kl. 07:36
  Permalänk

  >Hahahaha, jag har ju sprungit vilse just på den milen – hamnade efter tre timmars springande på Preem i Nacka där J fick komma och hämta mig – kall, blöt och trött. Men de bjöd på kaffe och dalta lakritsgrodor iallafall. :)

  Svar
 • 12 september, 2008 kl. 07:58
  Permalänk

  >och att kalla det ett milspår när det är 400m för kort är ett hån. :-)

  Men visst är det knäppt med den gröna färgen.

  Sen gillar jag inte bergsbestigningen efter 6km

  Svar
 • 12 september, 2008 kl. 16:28
  Permalänk

  >Hellasmilen är underbar, frånsett bergsklättringen som Masse nämner. Vem kan springa där?! Ge milen en chans till, riktigt kul spår fast Ursvik-Xtremen är roligare :-)
  Håller alla tummar för att du inte blivit sjuk!

  Svar
 • 14 september, 2008 kl. 08:14
  Permalänk

  >Ramlade in på din blogg av en slump, och fastnade alldeles för länge:) Vilken motivationshöjare! Du skriver många kloka saker som fick mej att fundera till både en och två gånger. Kommer fortsätta följa dej! Kram

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *