>Bra drag!

Ikväll tog jag mig till Hötorget för spinning igen, Pias spinning. Jag behövde kicken av träning och visste att jag skulle både få träningskicken och glädjen om jag tog mig dit!

Var lite sen in i salen idag igen, eller efter att alla redan gått ut, men tur som jag hade så fanns det många cyklar längst fram att välja på. Och där framme satt även de spinninggrannar jag känner igen, och som hade kört 17-passet innan med. Så de visste vad som väntade, det var bara att hänga på!

Dagens upplägg var backträning. Eller ja, backträning enligt spinning iaf. Alltså tunga växlar, lägre kadens. Det är ju vad man får simulera backar med på spinningen, men på cykling ute så kan det ofta vara tvärtom, växla ner lite i vissa backar, köra tyngre i vissa, men också köra tyngre växlar på flacken om man behöver riktigt bra driv i säg en motvind/sidvind eller så. Det kan variera! Men nu var det spinning vi var på ja!

Så det var en lång uppvärmning, där jag hann hitta mig själv och finna mitt fokus för dagens träningspass. Sen var upplägget att vi skulle köra backintervaller, med så tunga växlar som möjligt, valfri kadens och köra på. Det skulle vara två “set” med intervaller, och 30sek mellan varje intervall.
Alltså:
2x2min
2x90sek
2x1min
2x30sek

Sen hade vi dryga 3 min på flacken, och sen samma intervaller en gång till!

Jag hade nog missat informationen lite, för jag tog i som fan, och sen i slutet av “set” 1, hör jag att “ja snart kör vi allt en gång till”. Ehh…ja just ja tänkte jag.

Men jag körde på riktigt bra idag, jag förvånade mig själv lite. Vågade lägga på tungt, och trampade på, och vägrade ge mig. Pulsen slog hårt och snabbt under intervallerna, och under vissa villor på 30 sek hann den knappt komma ner så långt innan det var dags att pusha upp pulsen igen!

Efter de sista intervallerna avslutade vi med 4 min snabbt med bra driv på flacken. Var ingen “vila” in i mål här inte, utan bra drag hela vägen!

Det var tufft idag, men ett riktigt kul pass, och grymt bra träning! Känslan och gemenskapen och peppen var otroligt bra som vanligt på hötorget! Hötorgets spinnare är hardcore! ;)
Och Pia som guide gör det perfekt!

>29 sep: Backintervaller på spinningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *