>Motion på morgonen ger pigga idéer

Imorse var jag bestämd, jag skulle upp innan kl.06 och komma ut på en morgonpromenad. Även om knäet strulat, så kan jag ju iaf gå! Och rastlösheten jag känner då jag inte tränar var märkbar igår, jag kunde knappt sova på kvällen, för jag var ju inte särskilt trött.

Jag snoozade lite men kom upp! Snabbt på med kläder och ut för att gå vanliga rundan runt halva kungsholmen. Det var inte så mörkt, och gångbanan var väl använd av löpare och promenerande. Det var skönt att komma ut och vara en del av detta morgonpigga gäng!


Längs karlbergskanalen

Under promenaden hann jag fundera en massa. Både rensa huvudet och komma på nya bra idéer. Jag kom på både en ny utmaning och funderade lite över träning och kost och hösten i allmänhet. Här kommer utmaningen, om någon också behöver en utmaning för att komma igång:

Utmaning
funbeat.se finns en grupp löpare (ultralöparen Fredrika som dragit igång det) som fr.om igår startade “Funbeat Streak Runners“. Det är inte så chockerande som det låter, tyvärr springer de alltså inte nakna. Men grejen är att de ska springa varje dag (minst 1 km), så länge det går, men de kör en månad i taget. Jag gick inte med i gruppen just nu (kände inte jag kunde springa just nu med knäet), men jag kom nyss på en egen “streak” utmaning. Det gäller morgonträning, som jag har så otroligt svårt för ibland, men himla lätt och skönt andra dagar.
Så nu startar jag min “Morning-workout-streak“. Utmaningen är att träna varje morgon i 30 dagar i sträck. Träna vad som helst (så länge det är träning, alltså ombytt) varje morgon. Jag började idag. Någon som hänger på? Börja den dag det passar dig!

Jag känner att när jag börjar dagen med träning, så blir oftast hela dagen väldigt bra! Ser fram emot en bra dag alltså! =)

>2 okt: Morgonpromenad startar utmaningen (Streak: 1/30)

7 reaktion på “>2 okt: Morgonpromenad startar utmaningen (Streak: 1/30)

 • 2 oktober, 2008 kl. 06:57
  Permalänk

  >Jag hakar på dig, med start på måndag! Japp du hörde rätt…. jag, morgon, träning! Men va sjutton, kan du så kan jag!

  Svar
 • 2 oktober, 2008 kl. 09:28
  Permalänk

  >det är precis vad man behöver i höstmörkret!!!

  Svar
 • 2 oktober, 2008 kl. 18:55
  Permalänk

  >nilla: kul! Då får vi peppa varann! Upp o hoppa på morgonen!

  magda: japp! Får passa på och få in de bra vanorna innan det blir ÄNNU mörkare!

  Svar
 • 2 oktober, 2008 kl. 18:58
  Permalänk

  >Nästan så att jag borde hoppa på utmaningen, för jag har SÅ svårt att få till morgonträning. Faktum är att jag troligtvis skulle kunna räkna antalet morgonträningar om jag bara tänkte efter några minuter. Fast några 30 dagar i rad kommer icke på fråga. 5 dagar/vecka skulle dock kunna vara något. Fast just nu är jag sjuk och kan inte träna alls :(

  Räknas det att cykla till jobbet? ;)

  Svar
 • 4 oktober, 2008 kl. 21:26
  Permalänk

  >Har suttit och läst din blogg en lång stund nu och kom till sist hit till din “utmaning” :) Innan jag blev sjuk (se min blogg) så var morgonträning något av det bästa jag visste, inte så att jag inte tycker om det nu men det är lite svårare för mig nu. MEN efter dagens härliga träning och efter att ha läst här blir jag sugen på att testa igen! De dagar jag klarar det ska jag promenera, för det är sååå skönt! Men annars får det bli träningscykeln här hemma. Sliter inte så mycket på mina onda leder…. men men…… det viktigaste är att det är grymt skönt att morgonträna :) jag hänger på!

  Svar
 • 5 oktober, 2008 kl. 10:24
  Permalänk

  >zandra: Gör om utmaningen så att den passar dig! Så länge det hjälper dig att komma ur sängen och få till lite morgonträning så! =)

  ayla: Kul att du hänger på! Strongt av dig att träna fastän du har en sjukdom. Promenader är inte att underskatta, det är alltid nåt! =)

  Svar
 • 19 oktober, 2008 kl. 07:43
  Permalänk

  >detta har jag missat :-(

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *