>Hur gör man nu igen?

Under min återhämtningsmånad (hela sept) har jag inte tagit mig för att gå till badet och simma, jag har helt enkelt inte haft lust eller ork. Och det dåliga träningssamvetet har gnagt lite, för jag vet ju hur mkt jag tappar när jag inte simmar regelbundet. Så sist jag simmade var alltså på halv-IM triathlonen i Sala.

Ikväll var det dags att ta sig till E-badet och simma några längder! Jag skulle dit! Och träffa folket i klubben med, inte sett dem på länge.

Så det var simning kl.18-19.30 ikväll. Jag tog mig dit i god tid och mötte klubbkompisen J på t-banan dit. Han hann precis med t-banan och klev in genom de dörrarna där jag stod. Trevligt med sällskap hela vägen till badet.

Mötte sen upp med de andra på badet, och la i linor och fixade så att vi kunde köra. Startade vid 18:10 då vi hunnit umgås lite samt att dagens pass då också hade anlänt.

Jag tänkte ta det lugnt efter mitt simuppehåll, så jag valde bana 3, där pass 3a och 3b var. Det kändes skönt att simma igen! Jag lät bara kroppen “gå på” och simma, och försökte hitta flytet och känslan.


Tyngdlös i vattnet

Pass 3a:
Insim 200

Teknik:
2×50 enarm
2×50 catch-up
2×50 isättning
2×50 drag
2×50 återföring
6×50 skovel (dolme)

200 arm/lungbuster, 50 5-takt, 50 3-takt.

Huvudserie:
5x(150 F2, fokus teknik, + 50 F3)

4×50 (25 lugnt + 25 hårt)

200 avbad.
Totalt: 2700m.
Tid: 80 min.

Jag var lite seg i slutet av huvudserien, men det var väl inte så konstigt. Men jag kände i armar, rygg, mage, ja lite överallt, att kroppen inte var van. Men nu ska jag försöka få till 2 simpass/vecka så att jag får lite regelbundenhet i träningen! Återhämtningen är över, tillbaka till schemalagd träning, planering, och riktigt bra basträning!

>5 okt (forts): Simning

En reaktion på “>5 okt (forts): Simning

  • 5 oktober, 2008 kl. 21:36
    Permalänk

    >Ouff… nu slog det dåliga träningssamvetet mig också. Jag har inte simmat sen Sundbyholm! =/ Och mina simgrejer är i Sthlm, så det lär väl dröja ytterligare minst två veckor innan jag letar upp simhallen här i stan. Hoppas jag inte drunknar…

    Ska du med SCT till Mallis i vår och cykla? Jag är sjukt sugen på att följa med.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *