>Pulstopp tror jag nog

Ikväll var det tänkt att jag och Puma skulle ha träningshalvdygn (med träning kväll, sova, sen träna morgon ihop) men planerna blev ändrade. Stackars Puma fastnade på nåt dumt möta i långborti-blåsiga-staden, eller jag menar Sala med de oändliga landsvägarna där cykeln inte går fort…

Så jag drog iväg själv på spinning på hötorget ikväll, Pias pass. Var ruskigt nära att inte få någon biljett då jag avbokat min bokade plats för jag inte visste hur träningen skulle bli, och sen när jag väl var där och fick första reservplatsen visade det sig sen ha blivit något fel att jag inte registrerat att jag “var där”. Hur kan man inte vara där när man anmält intresse till klassen just…där? Men iaf, till slut fick jag en biljett, och en cykel längst fram, men ut mot kanten idag. Var intressant, att se cykelsalen ur en annan vinkel =)

Passet var samma som förra veckan, nämligen:
backintervallspasset från helvetet =)
Vi började med lång uppvärmning, ca 9 min, och jag hittade fokus efter ett litet tag. Jag kände mig inte helt på topp idag, men efter några minuter så kom jag in i det.
Sen var det följande upplägg:
2 set med intervaller med så mkt växlar på och så bra driv som möjligt, alltså:
2x2min
2x90sek
2x1min
2x30sek
Sedan ca 4 min på flacken innan allt kördes en gång till. Jo! En gång till! Och jag är inte den som mesar på intervaller, Pia sa vi skulle våga lägga på för att kunna förbättras, och jag lyssnade och bara körde på. Vadå, smärta är kortvarigt, det går över.

Jag körde på för fullt, och på de sista intervallerna, samt den 4min sista backen där man körde på till max, kände jag att jag verkligen tog i idag! Det hade varit intressant att ha pulsklockan på, för att se hur högt jag kom. Jag känner nu att jag verkligen kan driva på och få upp pulsen lite högre i spinningen. Förra vintern minns jag att jag hade problemet tvärtom, att benen tog slut innan pulsen kom så högt. Nu tror jag att jag har mer cykelvana i mina ben =)

Riktigt kul var det iaf, bra drag som vanligt! Alla ni som tränar på SATS och gillar spinning, kom och testa en måndag kväll vettja! Grymt bra spinning! Så kan vi alla köra på tills vi nästan spyr, allihopa! ;)

>6 okt (forts): Spinning till max!

3 reaktion på “>6 okt (forts): Spinning till max!

 • 6 oktober, 2008 kl. 20:39
  Permalänk

  >Låter ju hur grymt som helst. Kör du med din Garmin på Spinningpassen? Kan man ställa om den för inomhusbruk och Spinningpass?

  Svar
 • 6 oktober, 2008 kl. 20:41
  Permalänk

  >mia: Nej just nu har jag inte någon pulsklocka på. Men jag tror man kan ställa in Garmin så man kan ha den inomhus. Inte orkat läsa manualen än, ska man hinna det med? Kan bara en funktion: start – stopp. =)

  Hade vart skoj o ha pulsklockan på pumpen med, bara för o kolla!

  Svar
 • 7 oktober, 2008 kl. 06:26
  Permalänk

  >låter som ett superkul pass! Jag blev grymt sugen på att cykla, så jag ska nog sätta mig och cykla igenom mitt nya pass ikväll! :)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *