>Ingen bra dag idag

Imorse hade jag bestämt träff med MarathonMia för pump på Zenit kl.06.45. Jag vaknade av mina 3 alarm och var hyfsat pigg ändå imorse. Tänkte att det var ju en bra start på dagen! Men tyvärr blev det pannkaka av allt.

Var i tid till pumpen och vi fick platser längst fram. Det var duktiga Lina som instruktör och allt verkade lovande.

Men det började med att jag under uppvärmningen trampade på en vikt när vi skulle köra utfall och kasade ner med benet och slog såklart i mitt knä med såret, som då började blöda. Aja, lite smärta klarar jag, det läker ju det där, men ändå en vik att dagen inte var på topp.

Körde sen ben och bröst och kämpade på med vikterna, bröstlåten är rätt tung! Men sen när det var dags för rygg, så hann jag inte köra mer än ca en minut innan det smällde till i ryggen, ländryggen. Svårt att förklara känslan, men jag känner så väl igen den. Är väl en muskel som dragit ihop sig, för att jag stretchat dåligt och att alla muskler drar i varandra. Jag blev nojig direkt. Smärta jovisst, men jag riskerar inte ryggen, inte efter alla problem jag haft med den.

Så det blev till att sitta och vänta ut rygglåten och sen körde jag lite försiktigt resten av pumpen. Tog dock inga vikter på utfallen och tog det lite lugnare med resten. Ryggen kändes “svag” och gjorde ont. Men det var nog mest i musklerna det satt, inget med ryggraden (diskarna) som jag haft problem med förut. Och då kan man knappt röra sig, så det var jag rätt säker på att jag inte drabbats av!

Här är mina vikter, per sida (för v.41):
Uppv: 5
Ben: 8,5
Br: 8,5
Ry: 8,5 —- avbröt
Tr: 6
Bi: 5
Utf: –
Axl: 4 hantlar

Trist att ryggen säger ifrån nu, men det gäller att jag tar hand om mig bättre. Mer stretching ska det bli! Det är jag otroligt dålig på…bättring!

Hade pulsklockan på under passet idag för första gången, mest för att jag var nyfiken på hur högt pulsen ligger. Nu blev det ju inte ett normalt pass för mig, men man ser ändå toppar, riktiga intervaller! =)


Pulsen under passet

Ikväll blev det ingen spinning som planerat, ryggen kändes fortfarande inte helt bra. Kom hem och stretchade en del och blev lite försök till självmassage av ben och rygg. Får hoppas att det går över snart. Får bli lite lugnare träning tills dess.

>8 okt: Morgonpump (Streak: 7/30)

En reaktion på “>8 okt: Morgonpump (Streak: 7/30)

  • 8 oktober, 2008 kl. 20:39
    Permalänk

    >ja du får inte göra illa dig nu! verkar också vara lite illa med knät…

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *