>Mat

Stod emot tårta på jobbet, för andra dagen i rad. Skönt att inte ens vara sugen!

Innan träning: 1 proteindrink
Snabb gång 55 min
Frukost: havregrynsgröt, russin, 1 äpple, 2 äggvitor + 1 ägg
Lunch: Bento: yakitoro, teriyaki, 4 bitar sushi, ris
Mellanmål: 3 clementiner
Mellanmål: 1 wasa havre, bregott mellan, 3 skivor kalkon, 2 clementin
Löpning 10 min + Styrketräning 45 min
Middag: 1 pkt stekt bacon, 2 äggvitor + 1 ägg, ½ burk vita bönor, 1 tomat, lite cashewnötter, 2 clementiner, vindruvor


Dagens middag

>9 okt: Dagens mat (diet)

9 reaktion på “>9 okt: Dagens mat (diet)

 • 10 oktober, 2008 kl. 02:33
  Permalänk

  >Ok ok, tar tillbaka allt, ser nu att du inte äter lite. Det är så svårt att missförstå varann när man talar om mat och mängd, eftersom alla har olika preferenser. Och ännu svårare blir det ju på internet.

  Svar
 • 10 oktober, 2008 kl. 06:01
  Permalänk

  >magda: Yep. Lätt att missförstås. Men ett paket bacon är fortfarande ett paket bacon, och en burk kesella är en burk… =)

  Svar
 • 10 oktober, 2008 kl. 06:34
  Permalänk

  >haha sant :-)

  och havregrynsgröt är?
  och lite cashewnötter är?
  och russin är?
  och bär är?

  jag gjorde fel som uttalade mig om hur lite du åt när jag faktiskt inte hade en aning om hur många kcal det var. med lite nötter skulle jag mena typ 5 nötter, till exempel.

  hur som helst så var ju detta mkt mer än igår. ha en bra dag!

  (förresten, proteinet, såg du var hungrig imorse. finns det inget i magen tvingas kroppen ta av reserverna, och har man satt en övre gräns för hur mkt man får äta på en dag, låt säga 1700 kcal, så kan det vara bättre att tajma det så att man får mer kalorier efter träning för återhämtningens skull. men sant: har man inget gräns på kalorierna och äter lika mkt iaf så har det inte lika stor betydelse. återigen, det är viktigt att man talar om samma saker.)

  Svar
 • 10 oktober, 2008 kl. 07:47
  Permalänk

  >magda: Ja gud vad mycket nötter jag åt! Ska verkligen skärpa mig! :P

  Jag åt nog mer än dagen innan, sen tränade jag 2 timmar istället för 1.

  Nu förvirrar du mig igen, vad menar du med “har man inget gräns på kalorierna och äter lika mkt iaf så har det inte lika stor betydelse.”. Äter lika mycket som vadå? Jag äter ju inte MER kalorier för att jag tar proteindrinken innan träning än efter.

  Svar
 • 10 oktober, 2008 kl. 08:17
  Permalänk

  >nej men usch, det här blir ju bara fel hela tiden… ska nog sluta kommentera…

  när jag går på diet eller gör upplägg åt folk så bestämmer jag att si och så här många gram fett, protein, kolhydrat osv får man äta.

  låt säga att man får äta 140 g protein på en dag. tar man då 25 g av dem före promenad så har man bara 115 g kvar, och det räcker oftast inte för det man behöver äta resten av dagen. det kan innebära att det inte får plats nån proteindrink efter träningen. därför är det bättre tajmat att utesluta morgondrinken, och prioritera den senare under dagen, då man behöver den bättre.

  samma med fett. jag brukar se till att ca 20% av kcal kommer från fett. äter man då låt säga 1700 kcal så blir det 340 kcal. det är 38 g fett. 1 dl nötter är 24 g fett (hela dagsbehovet omättat fett), och då finns det inte plats för så mkt mer än ett par ägg på det, sen är ransonen full. (ett paket bacon är 48 g fett, över 200% av dagsbehovet mättat fett.)

  det är så där man håller på och räknar när man gör kostprogram, ett evigt pusslande, siffrorna ska bli rätt och det ska tajmas rätt utifrån behov under dagen, och dessutom ser över att man får i sig alla mineraler och vitaminer man behöver. allt för att garantera viktnedgången eller uppgången och träningsresultaten.

  men vill man inte gå på nån sån upplagd diet så är ju precis allt jag skriver heeelt ointressant!!!

  Svar
 • 10 oktober, 2008 kl. 08:33
  Permalänk

  >magda: Ok, I see. Men jag förstår inte vad det har med mig att göra, jag har aldrig sagt att jag går på någon sådan diet.

  Jag tycker det blir för mkt räknande på allt, och allting är relativt. Äter jag bara bättre och det funkar för mig så fortsätter jag med det.

  Sen tycker jag att du räknar lite väl konstigt. Alla som någonsin stekt bacon vet väl att rätt mkt av fettet försvinner (i stekpannan), och särskilt om man sen torkar av dem med papper. Man kan ju inte läsa allt så “svart på vitt” på innehållsförteckningar.

  Käkar colting bacon och nötter kan jag göra det också. Jag äter fett ja, men jag drar också ner på annat.

  Svar
 • 10 oktober, 2008 kl. 08:49
  Permalänk

  >jaaaa precis vad jag menar, det här blev fel från början. jag tolkade det som att det var viktigt för dig att gå ner under 80 kg, och jag trodde jag kunde komma med tips som skulle hjälpa dig att nå ditt mål eftersom det är mitt jobb och jag såg grejer som jag tyckte kunde förbättras. men nu inser jag att jag bara rört till det alldeles för mkt och att jag inte ska lägga mig i. så jag ber om ursäkt.

  Svar
 • 11 oktober, 2008 kl. 06:34
  Permalänk

  >Hej! Middagen såg bra ut!!
  Hur många kalorier äter du per dag? Vet du vilken är din gräns?

  För mig har funkat att äta BARA 1300kcal per dag. Om jag tränar för jag äter mer.. men jag försöker att hålla mig inom 1300-1500 ändå.

  Trevlig helg. ‘kram’

  Svar
 • 11 oktober, 2008 kl. 10:02
  Permalänk

  >magda: Det är lugnt. Jag bara anser att det finns så många fler faktorer som spelar in för att lyckas med en viktnedgång än bara “detta ska du äta denna tiden”. Jag ska gå ner till under 80kg, men jag gör det på mitt eget sätt. Tack ändå.

  coyntha: Jag vet inte exakt hur många kal jag åt denna dagen, eller andra dagar. Har inte räknat ut det, men jag kan testa någon “vanlig” dag och se. 1300kal är för lite för mig tror jag. Men om det funkar för dig så är det ju bra! Trevlig helg!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *