>Lyfta lite skrot

Ikväll efter jobbet var det förvånansvärt lätt att stanna förbi på SATS Odenplan på vägen hem. Träningskläderna var med i väskan och styrketräningsprogrammet klart, färdigt att följas. Ryggen har varit lite stel idag med, men nu känns det mer ner mot rumpan och i nacken, att det liksom är stela muskler som behöver sträckas ut. Men lite styrka kan man nog köra ändå, tänkte jag.

Odenplan var fullt av träningsglatt folk, och det gällde att veta vad man skulle köra och var. Det var bara att ta sig fram och sno åt sig hantlar och prylar.

Jag började med 10min på löpbandet, först lite gång och sen lugn jogg, för att få upp värmen i kroppen. Blev 1,5km. Sen bort till fria-vikter delen och satte igång med mitt program.

Idag körde jag Dag 1 igen, istället för Dag 3 som jag egentligen är på. Men fokuserad tung benträning är inget jag vill köra när ryggen inte är helt 100. Så nu blev det överkropp istället: biceps, triceps och mage.


Tänk vilka under lite vikter kan göra, om de används!

Körde följande:
Biceps: hantlar sneda sittandes, rak stång curls ståendes
Triceps: rak stång mot panna liggandes, press down i hiss, dips mot bänk
Mage: crunches ner mot golvet med vikt i hiss, crunches vanliga raka/sneda

Jag var hyfsat effektiv och körde på, svetten rann och jag höll igång. Magövningarna tog rejält, riktigt skönt när man får så bra kontakt med muskeln! Styrketräningen tog 45 min och sen passade jag på att stretcha ordentligt i säkert 15 min. Stretchade benen och rumpan väldigt mycket. Får hoppas att det inte går tillbaka direkt igen som en uttänjd gummisnodd som strävar att gå tillbaka, och sen fastnar och blir stelt igen. Funderar på om jag ska gå och få lite massage, det hade vart skönt.

>9 okt (forts): Styrketräning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *