>Grymt bra drag

Idag har jag tränat! Tänka sig! =) Det blev bästaste Pias spinningpass på Hötorget ikväll, men bara ett pass, det kl.18. Och ett pass räckte gott och väl, det var tufft och skoj idag!

Pia har funderat ut syfte och mål med spinningpassen och idag var det Fartlekspass, med syfte att göra oss snabbare på flacken. Att köra intervaller och få upp pulsen är alltid kul! Jag sa dock till från början att jag nog skulle ta det lite lugnt idag, beroende på hur ryggen kändes.

Passet började med lång uppvärmning, ca 10 min, och jag försökte hitta fokus och släppa alla andra tankar. Det tog ett tag att verkligen komma in i spinningen idag, jag var så glad att vara tillbaka och tittade runt lite och så, men till slut kom jag in i det. Ryggen kändes lite i början med, så jag tänkte ta det lugnt. Men det är lättare sagt än gjort!

När väl uppvärmningen var över och svetten rann, då kändes det inte så konstigt i ryggen längre, den var helt enkelt uppvärmd och mjuk(are).

Fartlekspasset bestod av en massa intervaller, men inte de där man går upp till max och sen ner till total vila, utan det var följande upplägg:
– Först 2 min på ansträngande nivå och bra teknik och driv
– Sen intervall på 30 sek, dä vi skulle ligga på ca 80-90% av max
– Intervallen avslutades sen med 10sek ännu mer upp på max
– Sen var det 10 sek vila och återhämtning och sen tillbaka till de 2 min på ansträngande nivå.
…och repetera!

Dessa intervaller körde vi passet ut och de var grymt bra! Jag satt längst fram med mina spinningvänner och vi peppade varann och körde på riktigt bra. 30+10sek är ju inte så lång tid kanske man tänker, men vi körde på tufft och det kändes på varje intervall!


Syns det att det var intervaller idag?

Jag börjar iaf kunna få upp pulsen nu på passen. Jag hade min Garmin Forerunner 305 på mig idag, och kollade pulsen lite då och då. Nu tar iaf inte benen slut före konditionen!
Puls: medel/max: 158/185 bpm.

Det var ett superkul pass och jag är glad att vara tillbaka igen, efter mitt lilla uppehåll! Efter stretch blev det sen lite snack med Pia och uppdatering om vad som hänt på senaste. Alltid trevligt!

>3 nov: Fartleksspinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *