>Alstra energi och samla kraft

Hörde av en kollega idag på jobbet att man ska testa svett-yoga, alltså bikramyoga i 40graders värme. Imorse var jag på en vanlig yoga och svetten rann. Inte forsande som jag kan tänka mig att det blir på bastuyogan, men ändå, ansträngande och svettpärlor på kroppen.

Jag kom upp imorse för morgonträning! Helt otroligt. =) Var på Sats Zenit kl.06.45 för SatsYoga fortsättningsklassen. Det var fullt i salen och trångt. Dessutom var det en fotograf där som skulle ta bilder för något (lyssnade inte riktigt när de berättade till vad) så vi fick ha lamporna tända under yogan. Det var bara att försöka fokusera, tänka på rörelserna och utföra, med kärlek i sinnet och förståelse, ingen irritation att det inte blev som man är van vid.

Den här fortsättningsyogan är grym tycker jag, det är utmanande stretcher och jag blir varm i kroppen. Svettas som sagt en del, men blir dock lite orolig. Finns det någon dokumentation över antal yogisar som ramlat pladask från hunden rakt i golvet för att händerna lyckas halka undan exakt samtidigt för att de dryper av svett? Sånt funderar jag på en tidig tisdagsmorgon.

Jag lyckades dock hålla mig på händer och fötter och hängde med hyfsat i de olika rörelserna. Ibland går det lite fort men man får impovisera! Det var skönt och bra stretch och knakade lite skönt i ryggen ibland. Men själva djupfokuserade, avslappningen, och jai-andningen (hur det nu stavas) uteblev lite idag.

Skönt var det dock! Och det kändes himla bra att få till morgonträning. Bra för ryggen, sedan en dag på jobbet (inte lika bra för ryggen) och nu ikväll gick jag till min idrottsmassör för grym massage. Hon gick på nacken rätt hårt och det är bra det! Det mesta sitter nu i nacke och axlar, och det riktigt jäkla hårt. Men min duktiga massör trycker på rätt ställen, ont gör det, men det hör till. En hård kamp för att vinna över de stela musklerna!

>11 nov: Svettig yoga

En reaktion på “>11 nov: Svettig yoga

  • 11 november, 2008 kl. 22:23
    Permalänk

    >Jag har också problem med att jag svettas för mkt om händerna så att jag halkar omkring på mattan efter ett tag. Föga avslappnande när det inträffar…

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *