>Jogg med god vän

Ikväll hade jag bestämt löpdejt med snabba-Karin! Vi hade inte setts på ett tag och hade mycket att snacka om, och jag kände att jag behövde någon som drog ut mig på löpning, så varför inte en jogg-snacke-tur?

Jag har inte sprungit sedan jag sträckte till ryggen sist, alltså för ca 5 veckor sedan tror jag det är. Shit vad tiden går. Och vilken skillnad i temperatur ute sen dess då! Det blev att fråga ut Karin vad man skulle ha på sig en dag som denna, hur mycket underställ och tröjor? Lager två tröja eller inte? Det blev underställsbyxor, jazzbrallor (var rädd att möta MarathonMia ute och bli omsprungen) en craft-tshirt samt underställströja, och en löparjacka och reflexväst. Ja visst är det vinter! Man är fullt påklädd verkligen.

Jag hade varnat Karin att det inte ens skulle bli lugnt för henne och snabbdistans för mig, utan superlugnt för henne och lugnt för mig då. Ja tempot alltså. När jag inte sprungit på länge så känns det lite konstigt att springa, lite ovant.

Vi sprang min vanliga morgonpromenadsrunda, knappa 5km runt halva kungsholmen. Vi började nere vid karlbergskanalen och sprang mot stadshuset. Vi joggade på och Karin fick berätta en massa kul, och jag lyssnade mest och sprang. Riktigt trevlig kvällstur blev det!

Löpningen då kändes som sagt ovan. Jag kände mig tung och lite otymplig, benen ville inte öka på, men pulsen kändes inte så hög, men det kändes bara….jobbigt ändå. Men jag är iaf glad att jag KAN springa! Ryggen kändes rätt okej. Jag låtsades om som att jag inte kände av nåt, för det är inte farligt att röra på sig. Löpning är okej.

Det blev en skön och lugn jogg, i riktigt bra sällskap! Tack Karin!


Pulstopp i början

Totalt: 5,0 km
Tid: 35:08
Tempo: 7:05
Puls: 148 (max: 179)

>17 nov: Kvällsjogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *