>Detta är livet

I helgen var jag nere och hälsade på Puma i hennes nya lya i Halmstad! Jag var ju bara tvungen att kolla in både stället och staden. Och se och uppleva allt jag mest hört om, alla lovorden om staden i söder =)

Jag kom fram sent på fredagkvällen men vi hann umgås en del innan vi la oss för att vakna tidigt på lördagen.

Löpning
Morgonjogg var planen och jag tyckte det var skönt att bara hänga med, hade ingen aning om var vi skulle springa. Jag har ju precis satt igång med löpningen igen, så det enda jag visste var att vi skulle ta det lugnt! Sara tog med mig på snabb promenad först bort mot Galgberget. Väl där sprang vi på 3km slingan. Det var lugnt och skönt, inte så mkt folk ute på en lördagmorgon. Solen sken och det var riktigt kallt, men solen sken. Uppe på berget fick vi fin utsikt över Halmstad och stannade och tittade lite. Sen joggade vi vidare. Vi sprang 2 varv där, som var exakt 6km enligt min Garmin. Vi förundrades över hur de lyckats få till spåret så exakt.
Sen blev det snabb promenad hem igen till dusch och god frukost.


Karin i Halmstad!


Uppe på soliga Galgberget

Sen blev det inte mer träning den dagen. Eller jo mer mental träning att orka gå på stan och kolla i affärer. Det var kul en stund, sen tröttnade jag och tyckte fik lät mkt bättre!

På kvällen blev det god middag och vin och snack i soffan. Vilken skön soffa förresten! Och vilken nice lägenhet. Plats! Och ljus! Och lugn… Jag tycker Halmstad verkar som ett bra ställe.

Löpning
På söndagsmorgonen gick vi upp om inte ännu tidigare än dagen innan. Jag slängde på underställ och tjockt med kläder och gjorde mig redo för att gå ut i kylan. Nu skulle vi ut på äventyr. Vi skulle springa på Prins Bertils Stig från Tylösand till Halmstad!

Jag, Sara och hennes grabb gick ner mot stan för att ta bussen ut till Tylösand. Det var nästan helt tomt, vilka dårar är ute innan 09 en helgmorgon liksom? Och det var kallt!
Vi åkte vägen ut och framme vid Tylösands hotell gick vi sen ner mot stranden för att börja vår morgonjogg. Grabben hade uppskattat rundan till 12km. Jag tyckte det lät ok, ok, men inte längre än så, med min obefintliga löpträning på senaste. Nere vid stranden blåste det och vi sprang försiktigt förbi isfläckarna utan att halka. Det var otroligt fint! Helt klarblå himmel, och havet. Jag älskar havet!

Som tur var så kom vi sen på lä-sida när vi bara sprungit några hundra meter. Det blev då betydligt behagligare att springa, jag frös inte om näsan längre! Sen följde bergknallar, stig genom skog och vi följde havet och såg strand nästan hela tiden. Vi joggade på lugnt och gick lite ibland. Det var lite upp och ner denna morgonjogg. Ibland kändes det tungt och ibland sprang jag på lite. Men sen gick jag igen =)


Helt sjukt blå himmel

Ryggen kändes lite halvkonstig efter sådär en 6km, och jag blev lite skraj att den skulle låsa sig. Men jag försökte tänka positiva tankar att “det är inte farligt att träna, den kommer inte gå av”. Och den gick inte av!


Puma spexar och jag håller på att dö…

Men de 12km blev lite längre. Vi sprang på och peppade varann, lockade varann med att hemma skulle vi minsann få scones! Så vi tog stegen framåt och lade fler kilometrar bakom oss. När vi såg stan igen så la Sara in en spurt och jag försökte hänga på så gott jag kunde. Fick min maxpuls för passet på 180bpm på de sista metrarna. Annars låg jag på medel 138bpm. Riktig maffelöpning alltså! Istället för 12 blev det totalt 13,5km.

Sen blev det dusch och stretch idag (inte glömma stretchen!) och sen bakade vi scones och hade riktig söndagsfrulle. Slappande i soffan och vi kollade på längdtävlingarna på teve. Det såg läskigt ut! Tänk att t.om de duktiga längdåkarna kan ramla i svängarna. Då är det inte så konstigt att man som nybörjare flyger som en vante!

Simning
Men efter några timmar var jag sugen på att träna lite mer. Men löpning räckte för nu, så simning var mitt förslag. Jag var ju och simmade i Halmstad med Colting och co, under cykelcampet i våras. Då simmade vi på Nautilus, och nu ville jag få lite nostalgi och dra dit igen.


På väg ut igen


Nautilus simhall

Sara och hennes grabb bor ju nära allt i Halmstad, så vi promenerade dit på mindre än 10 min. Det var hyfsat tomt i bassängen, jag tog en bana och delade med en kille som simmade någon blandning av crawl/fjärilsim med huvet ovanför vattnet. Kul såg det ut iaf. Men vi delade snällt bana. Han skvätte på mig och jag plaskade förbi tillbaka.

Sara och jag bestämde att vi skulle simma 45 min, så jag hittade på ett litet program. Sara körde bröstsim och vi tog lite paus ibland och uppdaterade oss om hur det kändes. Tiden gick dock snabbt! Detta var vad jag fick till:

200f uppv.

50 ba/br,
500f,
50 ba/br,
300f,
50 ba/br,
200f,
50 ba/br,
100f,

200f avbad.
Totalt: 1700m, 46 min.

Jag simmade på bra och fick upp pulsen. Vet inte om det blev så tekniskt korrekt, men kul var det iaf! Sen blev det dusch och bastu innan vi promenerade tillbaka hemåt.

Så detta var min händelserika helg! Det var jättekul att komma iväg, kändes verkligen som semester, eller iaf som att ta ett andetag och slippa stressen i storstan. Alltid lika kul att träffa Sara, vi tränar, umgås och hittar på nya roliga hyss att nångång genomföra!

>22 – 23 nov: Härlig helg i Halmstad!

3 reaktion på “>22 – 23 nov: Härlig helg i Halmstad!

 • 25 november, 2008 kl. 12:17
  Permalänk

  >ja kul att du kom förbi! måste kolla kalendern inför 2009!! känns helt sjukt att säga det. var tog året vägen?

  Svar
 • 25 november, 2008 kl. 18:45
  Permalänk

  >hejhej, tänkte fråga om du har nåfra tips på hur man tränar lår och mage hemma:) blir glad för alla tips:)

  Svar
 • 27 november, 2008 kl. 13:28
  Permalänk

  >Vad härligt ni verkar ha haft det!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *