>Min julklapp till mig själv

Ja vad var det i paketet jag fick hem igår? Jo en trainer som jag har gått och funderat på att skaffa väldigt länge nu, och förra helgen i Halmstad efter diskussioner om cykling, triathlon, ekonomi och allt med Puma, så slog jag till och beställde den, äntligen!

Jag köpte en Tacx Fortius trainer. Det är alltså en trainer till cykeln, så att jag kan köra inne hela vintern, och till skillnad från spinning sitta på min egen cykel och kroppen kan vänja sig vid positionen och musklerna får jobba på exakt rätt sätt.

Det speciella med trainern jag köpte var förutom att den är tyst, har en kraftfull motor osv, också går att koppla till datorn. Så med programvaran kan man alltså köra virtuellt, både för sig själv, och koppla upp sig på internet och tävla mot andra! Som dataspel men träning alltså! Sen kan man köpa olika banor att köra på, som mallorca, tour de france osv. Med en sån här trainer kommer det alltså att vara KUL att träna! (Jag har gjort mkt research just på trainers och denna har folk längtat hem till, istället för att efter 10 min på en “vanlig” trainer tröttna)


Enkelt att sätta ihop? Nja det tog ett tag

Så planen var att gå upp tidigt imorse och sätta ihop trainern för att sen cykla hela dagen. Men det blev inte riktigt så. Jag vaknade och mådde riktigt dåligt, hade huvudvärk (migränkänsla) och hela dagen spenderades i sängen, fick vila mig bättre. Var också väldigt stel i musklerna i axlar och ryggen. Vet inte alls om stelheten i ryggen kan vara skälet till min huvudvärk jag får ibland. Men när jag får huvudvärken, kan jag verkligen inte göra något alls. Blir otroligt seg.

Så det dröjde ända tills ikväll till att jag var människa igen. Hela dagen försvunnit alltså, men nu skulle jag iaf sätta ihop trainern och fixa till alla sladdar och grejer. Fick också öva på att byta däck, bytte till ett trainerdäck bak, för att få tystare körning och inte slita på de vanliga däcken. Med olja från kedjan på händerna fick jag sen ihop allting. Och lite städning och dammsugning i lghten blev det också. Men nu har jag fått ihop den. Testkörning blir imorgon, då ska det bli intressant att se om jag fått ihop allt rätt så jag inte krashar in i bokhyllan framför!


Blått trainerdäck och trainer med motor och kontroll på styret


Nära till teven, dit datorn ska kopplas

>VR-trainer

6 reaktion på “>VR-trainer

 • 30 november, 2008 kl. 00:53
  Permalänk

  >Ha, jag har också en sån!! Du vet väl om att man kan koppla upp sig och lira online, för 500 spänn per år? Prisvärt tycker jag (om man har någon arg konkurrent som man vill spöa även under vintern, vill säga). :-)

  Kör hårt!!

  Svar
 • 30 november, 2008 kl. 08:01
  Permalänk

  >Det låter jätteroligt! Kör hårt =)

  Svar
 • 30 november, 2008 kl. 11:02
  Permalänk

  >kul att du fått den – och fått upp den!

  Svar
 • 30 november, 2008 kl. 11:14
  Permalänk

  >triathlonlarsson: Jamen perfekt! Då får vi bestämma tid och cykla mot varann! =)

  cicci: I will! Ska testa snart!

  puma: Mm nu äntligen! =)

  Svar
 • 1 december, 2008 kl. 14:14
  Permalänk

  >Hehe, yes yes! :-)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *