>I den virtuella världen

Efter frukost och sen lite slappande, fixade jag sen med programvaran till min Tacx trainer och satte upp allt, kopplade sladdar hit och dit, installerade på datorn, och fick ihop allt. Med musik på stereon hoppade jag sen upp på min trainer för en premiärtur!

Teknikfreak och otålig som jag är, orkade jag såklart inte läsa någon instruktionsbok. Här skulle det testas sig fram! Jag valde att cykla VR, alltså att man kör en datorbyggd animerad bana och ser “sig själv” på skärmen. När det blir backar lägger motorn på belastning och när det sen går neråt får man växla upp!

Jag valde först en bana, Callisto Aries på 16.0 km. Valde också att ha en medtävlande på banan, men denna försvann iväg efter ett tag. Lärde mig till nästa bana att man valde de medtävlande efter vad de körde på för tid på just den banan.


Callisto banan

Det var backar upp och ner och terräng och mkt kul att titta på. Det var häftigt det där med att man verkligen kände terrängen, backarna och flacken. Man såg hur långt man kommit på banan, både på en höjdkarta och i km (och hur långt medtävlarna kommit). Jag såg även all data som kadens och watt på skärmen samtidigt.

Efter drygt 33 min var jag imål! Valde sedan en annan bana: Atlantis Drako Course på 12.6km. Nu valde jag en medcyklande som körde på 29 min, samt en virtuell cyklist. Den virtuella hängde med mig hela tiden och vi körde om varann lite då och då. Riktigt kul ju! Jag undrar hur man ska kunna köra lugnt på trainern, tävlingsmänniska som jag är blev jag ju taggad och trampade på!


Atlantis

Denna andra bana var mer flack förutom en jättebacke i mitten. Det var också lite annan terräng, man cyklade på vägar nere vid vattnet. Mycket trevligt. Denna andra bana var jag i mål på 24 min, så jag slog båda medcyklisterna! =)

Det var kul att cykla och det kändes bra i rygg och kroppen i allmänhet. Jag hade fönstret på glänt så jag skulle få in luft, men jag blev ju rätt varm, svetten rann! Men det gör den ju på spinning med så. Får väl öppna fönstret mer och mer om jag kör länge.

Nu är trainern iaf invigd! Skojig leksak!

Trainer
Bana: Callisto Aries 16.0km, Tid: 33:14.
Bana: Atlantis Drako Course 12.6km, Tid: 24:21.
Totalt: 28.6 km, 58 min.

>30 nov (forts): Trainerträning

7 reaktion på “>30 nov (forts): Trainerträning

 • 30 november, 2008 kl. 20:48
  Permalänk

  >fan vad koolt med en animerad bana! Har alltid tyckt att det verkar så sjuuukt tråkigt med trainers.

  Svar
 • 30 november, 2008 kl. 23:05
  Permalänk

  >rolig grej det där. är det något ljud till?

  Svar
 • 1 december, 2008 kl. 08:18
  Permalänk

  >Träningsglädje! Vad kul det verkar, minst lika kul som när du berättade om det första gången :) Tror minsann att du är back-on-track, det glädjer mig!

  Svar
 • 1 december, 2008 kl. 08:49
  Permalänk

  >Var den tyst eller kommer grannarna bli tokiga? Går i trainer tankar själv.

  /Adrian

  Svar
 • 1 december, 2008 kl. 12:38
  Permalänk

  >Oh – kommer man att se röken av dig i framtiden? Du får komma ut och lufta sulorna kring Kungsholmen ändå!

  Svar
 • 1 december, 2008 kl. 19:17
  Permalänk

  >Åh va kul såna där verkar! Stod och kollade in när några juniorcyklister tävlade mot varandra under Cykeldagarna. Just nu har jag en lånad vanlig trainer och den är ju sådär lagom spännande… Vad kostar en sån där?

  Och du Karin, vad sägs om detta? http://www.laholmscyklisten.nu/m6_2.html :)

  Svar
 • 2 december, 2008 kl. 18:13
  Permalänk

  >En ordentlig cykelhelg skulle jag onekligen behöva innan Mallis. Måste man va med i nån cykelklubb eller nåt? Iofs är väl SCT cykelklubb också nuförtiden…

  Maila mig!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *