>Jag kan inte hålla mig ifrån den

Efter jobbet var jag en sväng förbi naprapaten för snabbknäckningsbesök. Ryggen är inget vidare fortfarande. Nu har stelheten satt sig som två knutor, en i vardera axel. Suck, att det aldrig blir bra. Blev utknäckt och fick lite tips om koständring och så, och att hitta balans i kroppen så att musklerna inte vill krampa så otroligt hela tiden.

Hann också förbi affären och handlade mat på vägen hem. Och sen var kvällen slut….

Eller inte! Har man en cykel + trainer = träningscykel framför teven då kan man hinna med träning även man trött och hungrig kommer hem och klockan är 20.30! Jag satte på lite musik när jag diskade och vips vad jag på träningshumör!

Jag satte igång musik och valde idag Olympus Apollo Course på 20,4km. Valde 2 virtuella cykelpolare som cyklar med mig, och inte ifrån mig. Sen var det bara att trampa på! Men p.g.a ryggen som krångla lite samt att jag var lite hungrig så bestämde jag mig för att köra lågintensivt och lugnt. Hade pulsklockan på idag för att hålla pulsen.

Trampade på och det gick uppför en brant backe i början av banan. Sen när jag cyklat ca 1/3 av banan, bara bröts programmet av något sorts pop-up meddelande på min dator. Fick då starta om, och från början då. Ja det var bara att trampa på! Nu när jag startade om missade jag att välja mina polare, så nu fick jag cykla själv. Men nu har jag ställt in att jag är tjej, så nu ser jag en cool tjej cykla fram på vägarna!

Pulsen höll sig låg och jämn och banan var kul att köra! Tiden gick fort och snart var jag imål. Att jag bara kör ca en timme åt gången nu i början är nog bra. Jag märker att den där skavtåligheten i baken som jag hade i somras har försvunnit. Aj!


Låg men inte så jämn puls! Blev lite naturliga intervaller med alla backar!

Ja varvade ner med 5 min cooldown. Totalt fick jag ihop 61 min träning såhär på kvällskvisten!

Trainer
1/3 bana: 13 min
Olympus Apollo Course, 20,4 km 43:38
Totalt ca: 27 km.
Cooldown: 5 min

Till er som hade lite frågor om trainern:

Tystgående?
– Jag har som sagt inte haft någon trainer förut så jag vet inte vad man ska jämföra med. Men i den research jag gjorde stod att denna var tyst (tystare än andra trainers). Men jag har musik på och får ju höja en del när jag väl kör på trainern. (Jag bor längst ner i huset och sitter vid en yttervägg så jag tror inte jag stör någon!)

Pris?
– En vanlig trainer kostar runt 2-3000 tror jag. Denna kostade knappt 7000kr. Se på cyclecomponents.com för mer info. Det man betalar extra för är väl den naturliga känslan med att köra med den bra motorn och i VR-miljö. Sen hörde jag att det var så mkt roligare att cykla på denna. Och då spenderar jag hellre dubbelt så mkt på något som jag kommer att använda, än hälften på något som bara står oanvänt.

>1 dec: Kvällsträning på trainer

4 reaktion på “>1 dec: Kvällsträning på trainer

 • 2 december, 2008 kl. 08:01
  Permalänk

  >Trist med ryggen. Jag har gett upp alla tankar på få en bra (bröst)rygg. Det är bara att acceptera att den är som den är. Farsan har ont, jag har ont. Inte så mycket att göra åt. Det som lindrar mest för mig är löppass över 90 min.

  Jag håller med om att trainern är prisvärd. Även om den kostar 7 pix. Den är dessutom tystare än de flesta andra trainers. Trots det har jag grannar som klagar på ett “rullande” ljud. Jag visslar och låtsas som att jag inte förstår vad det kan vara… :-)

  Svar
 • 2 december, 2008 kl. 12:08
  Permalänk

  >triathlonlarsson: Ajdå, trist att du också har problem med ryggen! Jo men mina knutor vill jag bli av med, på något vis. Att ha lite ont är väl ok, men sån värk som det är nu är jobbigt.

  Haha, ja nej rullande grejer har jag aldrig sett eller ens hört talas om jag heller ;) Jag undrar om de som går utanför och ska in i porten undrar vad jag sysslar med =)
  Men du, hur mkt ska den låta egentligen? Det låter mer ju snabbare motorhjulet går eller hur? Som i branta nerförsbackar och man trampar på? Bara kollar, så jag inte gjort nåt fel med min.

  Svar
 • 2 december, 2008 kl. 20:23
  Permalänk

  >verkar hur kul som helst, grattis till köpet:-) kul också med pulskurvan! tänkte även höra vad den visar, förstår att det år pulsen som visas på vänstra xeln men är det hastigheten som visas på höger axel? om så verkar den väldigt låg, då 7 km/timme är typ gångfart! kanske är det mph den visar? hoppas ryggen blir bättre snart!

  Svar
 • 2 december, 2008 kl. 23:16
  Permalänk

  >vero: Tack! Ja den är verkligen kul! Värdens bästa datorspel, man får ju träning på köpet ;)

  Puls/hastighetskurvan är från min Garmin Forerunner. När jag kör inneträning visar den endast pulsen (röd linje). Om den visar hastighet (som när jag springer/cyklar ute) visas även en grön linje för detta. Kan vara lite otydligt att det står siffror på höger sida även om hastigheten inte är registrerad.

  Jag cyklade 27 km på ca 57 min, men den datan får jag ju från trainern och dess program.

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *