>På rätt väg

Efter julfesten i tisdags kom jag i säng sent så att jag några timmar senare lyckades ta mig upp för att gå på morgonyoga, är för mig helt obegripligt. Men upp kom jag!

Yoga
Yogan var kl.06.45 på fridhemsplan och jag tror mantrat “yoga är bra för mig” fick mig att vakna till och gå dit. Låg och halvsov några minuter innan det började dock. Väldigt skönt. Klassen var en vanlig SatsYoga, alltså rätt basic. Men instruktören var riktigt bra, hon förklarade bra och pratade lagom mycket(lite) och jag hittade rätt okej fokus. Just andingen var svår att få till dock, ibland är det svårt att ta djupa och jämna andetag.

Det var mkt sträck och vrid och de vanliga yogarörelserna. Det kändes bra, men jag hade gärna hållt på längre, eller gjort mer avancerade stretcher. Ryggen var fortfarande stel men blir väl lite bättre av yogan iaf. Det kändes bra och när vi i slutet tackade oss själva för denna yogastund, kände jag mig stolt att jag tog mig dit! Sen att man sover lite straffar sig senare visste jag om, men undvek att tänka på.

Rehab
Idag hade jag också fått en tid till en riktigt bra sjukgymast, Anna, som flera bekanta går till och har rekommenderat. Jag tänkte att naprapater och massörer i all ära, men en riktig sjukgymnast kanske har några andra bra tips? Och en “second opinion” är ju inte fel. Jag har ju trots allt haft problem med ryggen nu i dryga 8 veckor (om inte mer).

Så hos Anna fick jag berätta allt om mina problem med ryggen, och hon kände efter och tryckte och masserade och gav mig sen också en massa bra rehabövningar som jag ska köra framöver. Starka stora muskler är bra att ha, men saknar man de inre musklerna som stabiliserar och håller rätt på ryggrad och bål, då får man problem. Sedan har min triathlonträning med all cykling och löpning (och inte så mkt stretching) gjort att mina höftböjare har jobbat för hårt och det påverkar då ryggen. Jag fick mig en liten tankeställare, jag visste inte att höftböjarna gick så högt upp som till naveln (fast fäster vid ryggkotorna då). Det var intressant att få lära sig en massa nytt!
Så vi gick igenom 5 st övningar som jag nu ska köra varje dag tills jag ska tillbaka till henne igen om en dryg månad. Det känns verkligen bra att ha fått ett “åtgärdspaket”! Nu ska jag bli starkare och bättre och ryggen ska kunna bli bra igen. Jag ska jobba på min hållning och göra vad jag kan med träning för att bli bra, samt att få en så bra sittställning på jobbet så att ryggen inte blir värre av det. Jag är glad att jag gick till sjukgymnast! Den där Anna är verkligen en “Guld”-Anna =)

>3 dec: Yoga och gympa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *