>Ryggen kommer att tacka mig

Sömnbristen från tis-ons visade sig rejält igår kväll. Väl hemma efter jobb och en sväng på stan och köp av yogamatta, var jag helt slut när jag kom hem. Stupade i säng rätt tidigt. Men inte hjälpte det, att gå upp tidigt för att simma imorse var helt out of the question. Det blev snarare att vända på sig i sängen, dra täcket över huvudet och sova 2 timmar till.

Efter jobbet tog jag mig iväg till idrottsmassören (och även triathleten) Karin, dit jag nu går varannan vecka. Det är inte skönt som i massage, utan ont som i idrottsmassage. Men det är BRA. Hon masserar ut min rygg och nacke och knutor och stela bröstmuskler som drar fram axlarna. Vi snackar triathlon och Kalmar, och trainer och träningsfunderingar. Två triathleter som möts, vad annars liksom =)
Idag sa hon dock att det kändes bättre i min rygg. Pansarväggen hade liksom släppt lite. Nu är det mest stela knutor i axlarna och nacken är ju som den är. Men det ska bli bättre! Och det blir det lite i taget.

Kom sen hem sent, men nu är det rehab som gäller och då ska det hinnas med! Middag och soffan får vänta! Så jag la mig på min nya yogamatta på den lilla, lilla yta som blir över i min lght efter att ha tryckt in en trainer där, och började göra mina övningar. Träningsvärk i magen hade jag redan fått sen bara genomgången av övningarna igår hos Anna! Och nu att köra de på riktigt tog mycket mer än jag kunde ana! De ser lite sådär fjantiga ut, övningarna. Som tantgympa.
Men de är så otroligt genomtänkta, för de tar så inihelvete bra på bål och rumpa och allt däremellan inne i ryggen. Det var ligga på rygg och sträcka benen hit och dit och göra crunches med valfri pinne att hålla i (kvastskaft) och höftlyft med boll mellan ihophållet ben och mage.

Det blev också en del övningar för överkroppen, en stakningsövning och en annan för övre rygg och skuldror. Det blev totalt 25 min rehabträning.
Här ska jobbas på hållningen! Och stark kommer jag att bli, om jag kör dessa övningar varenda dag. Jag vet att jag kommer att tröttna på dem snart, men det är bara att köra vidare och längta till den roliga träningen med. Allt kan inte vara superkul, men detta är iaf nödvändigt!

>4 dec: Massage och rehab

2 reaktion på “>4 dec: Massage och rehab

 • 5 december, 2008 kl. 08:26
  Permalänk

  >Du skall inte träna rygg varje dag. Du skall träna rygg ordentligt 1-2 gånger i veckan!! Då blir det muskler och ordning på hållningen.

  Svar
 • 5 december, 2008 kl. 12:00
  Permalänk

  >börje: Vi snackar inte riktigt om samma sak. Det är skillnad på rehab och styrka, och stor skillnad på stabilitetsträning och maxträning i styrketräningen.
  Styrketräning för rygg kan jag nog börja med senare, men nu är det rehab som gäller!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *