>Få hjälp av ett proffs

En lördag som denna fanns ingen tid för sovmorgon inte. Var uppe tidigt och infann mig på Eriksdalsbadet vid poolkanten till 50an kl 09.15. Det var dags för en efterlängtad simanalys med f.d. elitsimmaren Micke. Micke har simlektioner varje vecka, men för att kunna vara med där ska man först ha gjort en simanalys med filmning av simningen med undervattenskamera och teknik och teorigenomgång. Jag har varit på honom och tjatat hela hösten, och nu äntligen hade han fått till tid och plats för att göra analysen. Vi var 6st simmare som ville få simtekniken analyserad.

Jag har ju bara simmat crawl sedan hösten -06 då jag började med triathlon. Det året var jag med i ett triathlonlag i USA där vi hade coach på kanten varje simpass. Och det var så jag lärde mig att iaf ta mig fram i vattnet utan att svälja halva poolen. Jag lärde mig simma crawl och kunde ta mig fram, men inte särskilt snabbt. Då simmade jag oftare än nu, och hade hjälp av coachen som sa vad jag skulle tänka på och hur jag skulle bli bättre.

Hemma i Sverige har jag ju simmat med triathlonklubben en del, men där har vi ingen coach, utan vi simmar ju efter upplagda program. Detta är ju bra träning, men om man inte är så bra (som jag) så blir man inte så mkt bättre heller. Jag vet ju inte vad jag gör för fel eller hur jag rättar till dem.

Så nu efter Kalmar Järnmannen i höstas bestämde jag mig för att satsa mer på simningen till nästa år. Och att simträna för Micke var en del av den planen. Så nu ska jag äntligen kunna jobba på all simteknik, och få tips och hjälp. Jag har flera klubbkompisar som har tränat för honom och blivit mkt bättre på simningen, så nu ska det bli spännande att se hur bra jag kan bli!

Iaf, tillbaka till dagens händelser. Vi fick alltså simma där i 50m bassängen fram och tillbaka förbi den uppriggade kameran. Vi fick simma i 3 olika farter, lugnt, konditions, och snabbt. Vi blev filmade både från sidan och sedan också framifrån. När vi hade fått alla vinklar filmade blev det sedan lite tid för avbad innan dusch och sen genomgång.

Sen blev det alltså genomgång av filmerna och teori bakom simningen. Det var väldigt intressant att få se hur man simmar, för det ser kanske inte alltid ut som man tror att det ska göra! Vi fick se filmklipp på alla deltagare och fick tips om hur man löser varje sak, vad man ska tänka på osv. Jag fick se att jag simmar och tar mig fram, men jag använder inte alls någon kraft från armarna när jag gör detta. Jag använder alltså inte kraften som finns. Så här finns det massor med potential att bli bättre och snabbare! Man får se det positivt!

Så nu ska jag gå på simträning för Micke 2 ggr/veckan framöver. Blir några veckor innan jul men sen nya tag på det nya året. Det här ska bli spännande!

Resten av dagen spenderades på ett fik nära sveavägen. Jag åkte och mötte upp med Puma som kört sin träningsdag (jag fick tyvärr avboka min medverkan på den, för simanalysen) och sen gick vi och fikade. Efter någon timme dök sen fler av träningsbloggarna upp för en fika, så det blev att man satt kvar länge! Skönt att slippa stressa på helgen iaf. Det var trevligt att ses och snacka om allt möjligt.

När jag sen kom hem blev det ingen trainerträning idag heller, jag orkade inte det. Men jag la mig iaf på yogamattan och körde rehabträningen i 30 min. Den får inte försakas, hur tråkig den än är =)

MEN! Jag glömde ju nästa säga det, för jag har ju knappt tänkt på det idag. Ryggen! Jag har sluppit tänka på ryggen! Fatta vilken skön känsla. Men idag har alltså varit den första dagen på väldigt länge då jag inte har haft värken i övre delen av ryggen. Så skönt att det börjar gå på rätt håll!

>6 dec: Simanalys

3 reaktion på “>6 dec: Simanalys

 • 8 december, 2008 kl. 09:43
  Permalänk

  >Tjo,

  Vad kostar det att simma med den där Micke?

  Mvh

  Adrian

  Svar
 • 8 december, 2008 kl. 21:25
  Permalänk

  >Åh va roligt! Jag skulle också behöva riktig simträning. Simtränare på kanten är guld värt. Jag var ju på Coltings simläger i våras och blev filmad och det är verkligen jättenyttigt. Även om det var lite smått hemskt att se sig själv på storbild ;D

  Svar
 • 8 december, 2008 kl. 21:54
  Permalänk

  >adrian: Maila mig så berättar jag mer!

  zandra: Ja det ska bli skoj! Lite läskigt men kul ändå! Man får ju tänka på hur bra man kan bli, inte på hur kass jag är nu. Potentialen var det ja! =)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *