>Sömn och cykling

Har det ungått någon att jag varit trött denna veckan? Jag har nog nämnt det hundra gånger och igår när vi fikade så började jag gäspa efter ett tag, så otroligt sov-trött jag varit! Helt galet. Söndagen var till stor del planerad vad jag skulle hinna med och så, men de planerna kastades helt bort någongång i förmiddags.

Jag kunde nämligen inte vakna. Jag orkade inte gå upp. Att sova är ju nästan det bästa som finns (efter träningen då) och ibland får man putta det dåliga samvetet åt sidan och bara njuta av sömnen istället. Nu kanske man inte behöver sova bort hela dagen, men det var det jag lyckades göra, nästan. Kl.14.30 tyckte jag det var lägligt att gå upp, och det var tidigast då jag lyckades med detta. Om jag har haft sömnbrist fram tills nu så lär jag vara botad nu iaf!

Så hela dagen blev lite förskjuten och jag hann inte alls med allt jag hade tänkt, så nu gällde det att prioritera. Och det som prioriterades högst var… träningen!

Jag har ju inte cyklat på min trainer sen i måndags, så nu ville jag köra lite, jag var peppad och sugen på cykling! Jag bestämde mig för en VR-bana igen, det blev Olympus, och valde den längsta som fanns, en på knappt 44km.

Satte på musiken, öppnade fönstret och hoppade upp på cykeln. Jag tog det rätt lugnt i början för att väcka kroppen. Jag hade valt två virtuella cykelpolare, så de cyklade ju inte ifrån mig iaf, vilket var skönt. Själva banan bestod av två brantare backar under de första 2/3 av banan och sedan flackt sista biten. Efter ett tag av lugnt cyklande kom jag sen igång och trampade på med rätt bra fart.

Hastigheten blir ju lite bättre på VR-banan än ute kan jag tänka mig, för nu har jag ju valt sol och inte så mkt blåst som väder (som man kan välja). Cyklar man på riktigt ute, är det lite svårare att önska väder =) Och sen är det ju många externa faktorer som spelar roll för hastigheten, därför är det svårt att jämföra olika cykeltider med varandra (om de inte är från exakt samma förhållanden).

Det kändes jättebra att cykla idag! Ryggen har hållt sig bra idag med och jag slapp fundera så mkt på den när jag cyklade. Det var bara att köra på och immerse myself i VR-världen =)


Naturliga småintervaller

Tiden gick fort och snart var jag imål! Sen avslutade jag med 5 min cooldown.

Trainer
Olympus (glömt namnet på banan), 43,6 km 01:16:00
Totalt ca: 43,6 km.
Hastighet: 34,4km/h.
Puls (medel/max): 139/165
Cooldown: 5 min

Min sjukgymnast Anna ville först förlägga ett cykelförbud på mig framöver, men jag lyckades övertala henne att det skulle inte funka, nu när jag har en trainer som står och lockar. Så dealen blev att jag får cykla, om jag lovar att stretcha ut höftböjarna ordentligt efteråt. Så det blev vad jag gjorde. Fram med yogamattan och stretchade noggrant.

Sen passade jag på att fortsätta med mina rehabövningar. Lika bra att få dem gjorda. De är ju inte så extremt exciting liksom, men nu när ryggen börjar kännas bättre så motiverar det ju att jag ska fortsätta med dem. De är ju bra!

Sen blev det dusch och kvällsmat och sedan hade hela dagen gått. Typ. Skön söndag alltså!

>7 dec: Slapp söndag

3 reaktion på “>7 dec: Slapp söndag

 • 8 december, 2008 kl. 06:16
  Permalänk

  >Låter som en rolig sak den där trainern :)

  Svar
 • 8 december, 2008 kl. 07:38
  Permalänk

  >Sova till kvällen – vilka tonårsfasoner :-) Det behövdes säkert! Klart att du prioriterar träningen -kan tänka mig att lite städning och sådant blev bortprioriterat ;-)

  Svar
 • 8 december, 2008 kl. 21:57
  Permalänk

  >andréa: Mmmmm! =) Bästa leksaken ever! Och nu har jag läst att man kan koppla den till google maps på något vis och cykla precis var som helt i världen…eller nåt =)

  mia: Jag är nog en liten rebellisk tonåring innerst inne ;)
  Det är tur man kan prioritera! Och du prioriterar skogen och tuff träning har jag förstått! Coooolt!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *