>Rätt kul att vara The underdog

Imorse var det dags! Första simpasset för Micke på e-badet. Han kör sina simträningar där 2 mornar i veckan och det är bara att ta sig upp svintidigt för att hänga på låset till badet vid kl.06.30 för att sen hoppa i poolen.

Gruppen var rätt stor, vi hade 4 banor och var väl en 4-5 i varje. Jag kände igen en del ansikten från triathlonklubben. Det var kul att se att det var blandad nivå på simmarna. Jag var i långsammaste banan, men man måste ju börja nånstans!

Det var väldigt kul att simma med tränare på kanten. Det blir en helt annan grej av det. Jag simmade och tänkte teknik väldigt mycket, och försökte så gott jag kunde på alla övningar eller set vi fick.

Följande blev det (ungefär, svårt att hålla koll på allt):

Uppv ca 250f.

Teknik enarms 25 + 25 + 25ss, 200m.

6x100f lite snabbare för varje.

Teknik: 25 blixtlås, 25 drag, 25 ss, 300m.

6×100 på hög intensitet, mkt vila, start 3:00.

Teknik: lungbuster, 25 på 3 och 25 på 5, för 300m.

Avbad: 50m.
Totalt ca: 2300m, 67 min.

Tekniken var intressant och kändes bra och nyttig. De snabba hundringarna kändes! Jag har inte simmat så mkt på sistone, och absolut inte i någon hög intensitet. Nu försökte jag simma på så snabbt jag kunde, men försökte ändå hålla ok teknik och andas på 3-takt.

Simträningen var tuff, men kul! Det finns som sagt mkt för mig att bli bättre på, så nu är det simträning som ligger i fokus framöver.

Igår slarvade jag med rehabträningen, ojojoj. Jag jobbade sent och orkade inte köra all tantgympa när jag kom hem. Idag blev det också en otroligt lång dag på jobbet (till kl.21), men jag bestämde mig för att prioritera rätt idag, för rehaben behövs ju! Så 30 min gympaövningar blev det här hemma ikväll. Jag kommer bli så stark i musklerna som ingen ser….vänta bara.

>9 dec: Simträningen är igång!

5 reaktion på “>9 dec: Simträningen är igång!

 • 9 december, 2008 kl. 22:49
  Permalänk

  >Hoppas att du fick till “tant” övningarna. Varför är de så svårt att få till dem? Kanske för att de är så enkla att man kan göra dem när som helst… eller vad tror du?

  Svar
 • 10 december, 2008 kl. 09:15
  Permalänk

  >Simträning är riktigt tuff.. fast antar att det bara är o kämpa på :)

  /Adrian

  Svar
 • 10 december, 2008 kl. 13:55
  Permalänk

  >vad jobbar du med? med tanke på all träning du orkar och hinner med. :)

  Svar
 • 11 december, 2008 kl. 09:56
  Permalänk

  >Klart du kommer få visa dina starka muskler! När du kör dina triathlontävlingar och IronWomans på löpande bana kommer musklerna spännas under trikårerna! :-)

  Svar
 • 13 december, 2008 kl. 20:12
  Permalänk

  >Åh vad roligt det där lät! Jag skulle verkligen verkligen vilja lära mig crawla, jag kan knappt simma bröstsim :) Får inte till bensparken med höger ben och vridningen på höften…

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *