>Alla goda ting är tre

Är man en frekvent läsare av min blogg vet man kanske att bloggpaus även brukar betyda träningspaus. Så är det dock inte denna gången. Jag är TRÖTT. Så otroligt trött just nu. Och då orkar jag inte allt jag brukar, så nu blev det prioritering. Alltså har jag orkat med att träna, men inte att blogga om den efteråt.

Så här kommer en kort liten sammanfattning av vad som blev ett bakvänt träningstriathlon. Jag har faktiskt kört en triathlontävling som var baklänges, en gång! Det var UCLA Triathlon (sprint distance) på UCLA campus i Los Angeles, som jag körde 2007 när jag bodde i USA. Lite annorlunda med baklänges! Men som tur var skedde simningen i pool, för säkerhets skull med all risk för kramp =)


Extra löpning på triathlonen, från cyklingen till poolen. Swimcap och goggles med mig!


Sköna dagar i USA, love it

Oh well, här var min träning de senaste dagarna:

Löpning
I söndags gav jag mig ut för en skön löptur på eftermiddagen, precis i tid för att få lite dagsljus. Jag kände bara för att ge mig ut och springa, struntade i tid, distans, intensitet. Hade ipoden med och musiken peppade bra! Det blev PH-rundan, alltså runt kungsholmen men lite sneddande på västra sidan så att rundan blir lite kortare. Det var jätteskönt att springa och jag tittade inte på klockan en endaste gång under turen! På andra delen av rundan ökade jag dock farten helt naturligt. Brittans “Mannequin” är en bra löplåt, den rekommenderas! (om man står ut med Britney that is). På slutet ökade jag ännu mer och sista 100m blev spurt förbi en joggande man. Jag hade en högre puls under hela passet, fick väl upp intensiteten! Det var bara att springa och njuta av det!

Britney – Mannequin


Skön runda

Totalt: 7,6 km
Tid: 46:31 min
Tempo: 6:07
Puls (medel/max): 171/187 bpm

Cykling (spinning)
I måndags blev det då cykling, i form av spinning. Det blev bästaste Pias pass på Hötorget kl.18. Det var längesen jag spinnade sist, och jag insåg nu hur mkt jag saknat det! Jag var superladdad och var där i tid, hängde utanför salen och körde mina rehabövningar och hörde musiken och peppen innifrån salen, där samma pass kördes timmen innan.
Det var långintervallpass idag iaf. Jag fick plats längst fram som vanligt och det kändes kul att vara tillbaka! Att cykeln inte gick att ställa in såsom min riktiga cykel fick jag stå ut med. Det kan vara värt ändå att spinna, just för motivationens skull, för att det är så otroligt kul!
Vi började med lång uppvärmning, ca 9 min, och sen körde intervallerna igång. Hela passet igenom kördes 4 min intervaller på hög ansträngningsnivå, följt av 2 min lite lugnare, men inte så att pulsen dök för mkt. Jag trampade på så gott jag kunde, men 4 min är lång tid för intervall! Jag fick iaf upp pulsen ordentligt (medel/max: 159/179bpm)! Riktigt kul och svettigt pass!

Simning
Så i tisdags var det dags för lite simning då, och det genom simträningen med Micke. Det är så kul att simma med coach och i grupp! =) Jag slipper tänka på vad jag ska träna, det är bara att ta instruktioner, göra en sak i taget och göra det så bra jag kan! Dagens pass var fartpass, något jag inte kört så mkt.

Detta var passet:
Uppv 150f.

Sedan 24x25m:
4×4 med 3 lugna en accelererande, 4 snabba, 4 lugna.

Sedan 5x150f högsta fart. Med 2 min vila emellan varje.

Sist cooldown: 4×50 lugnt, 10sek vila.
Totalt: 1700m.

Det var ett kul pass! Jag simmade på och blev rätt slut på 150:orna (vilket var meningen)!

Sådär, då hade jag fått ihop 3 bra pass på 3 dagar. Bra prioritering om jag får säga det själv! =)
Idag blev det dock ingen träning. Blev bortprioriterat för en trevlig träningssnacksfika med Puma.

>14-16 dec: Bakvänt träningstriathlon över tre dygn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *