No stress – just run

Jag sov rätt länge idag. Hade planerat att komma upp tidigt för en morgonjogg, men det fick bli en innan-det-blir-mörkt-jogg istället, efter frukost och fix och läsande.

Lite dagsljus ville jag ändå få, även idag, på årets kortaste dag. Jag slängde på löparoutfiten och hade laddat ipoden med nya låten samt lite annat. Musik är så bra att ha som sällskap när man springer själv. Man slipper fundera så mkt och bara springa.


Ägg-huvud-löparmössan =)

Jag sprang den “vanliga” rundan som jag brukar springa när jag hälsar på hos mamma, nämligen ner till centrum och tillbaka. Det var ljust, helt ok väder, och inte alls så mkt folk ute, helt perfekt! Den nya musiken gick på repeat i ipoden och efter en halvtimma var jag tillbaka hemma. Men passet var inte slut där, jag ville få ihop ca en timmes löpning.

Så det blev fortsättning genom att springa runt på den 4-500m långa slingan i parken. Runt, runt, runt i så många varv så att jag tappade räkningen. Vägen runt i parken är inte så flack heller, det är halva lång uppför och sen lång nerför. Det märktes på pulsen, som trodde jag höll på med intervaller =)

Ännu en träningslåt jag hittade:
Brandy – Right here (remix)

Jag sprang där och tänkte att man kanske anses som galen av grannarna nu, men det är ju inget nytt. Men egentligen, man kan ju springa på löpband, då kommer man ingenstans, och här kommer jag iaf….runt till samma ställe igen, och igen!


Rundan

Jag sprang runt där i dryga halvtimmen och stoppade sen när klockan stod på 1:03. Nöjd med passet och det kändes väldigt bra att springa. Även om varje löppass inte ger mig en runners high så är det nästan den känslan jag får iaf, jag mår BRA!

Totalt: 9,5 km
Tid: 01:03:07 min
Tempo: 6:40
Puls (medel/max): 159/178 bpm

21 dec: Löpning runt, runt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *