Upp i ottan för att simma

Vaknade tidigt imorse och åkte bort till Södertäljes stolthet: simhallen Sydpoolen. Det är öppet för morgonsim från 06.30-09 varje vardag, och jag tänkte passa på att simma lite nu innan det blir jul och helgdagar och sånt där jox.
Sydpoolen är kanske mer känt för sitt äventyrsbad

Det fanns en 25m bassäng till förfogande, och det var uppdelat i 3 breda (dubbel-) banor. Det var inte så farligt mkt folk, men de flesta simmade söndagssimfart. Jag hoppade i en bana och delade den med två andra. Jag satte igång med uppvärmning och simmade bara på utan att räkna.
Gym ovanför poolen där jag simmade

Det blev en del passerande av de andra i min bana, men det var inte så farligt ändå, med så breda banor så fick vi plats. Jag bestämde mig sen för att inte köra något speciellt set eller hålla koll på hur långt det blev, utan bara simma en viss tid istället. Jag var för koncentrerad på att inte simma på någon av de andra.
Jag blandade frisim med lite teknikövningar (enarms) och tänkte på armtekniken. Sen körde jag lite varierat med 25br + 25ba + 25f, och så repeat om och om igen. Tiden gick inte så fort idag, jag antar att det kändes så eftersom jag inte hade några set att tänka på. Nu kollade jag på klockan oftare än vanligt.
Men jag simmade på och min bana blev tommare. I slutet körde jag en del frisim igen och sen hade tiden gått och jag hade fått ihop 60 min simning! Det blev mer distansträning idag, ingen fart eller varierande av intensiteten. Men det är träning iaf, skönt att ha rört på sig!
Väl inne i omklädningsrummen fick jag sen beröm av en kvinna som tittat på mig när jag simmade och sa att hon var lite avundsjuk, och också ville kunna simma sådär “fint”. Jag tackade och berättade om att jag bara simmat 2 år och sysslade med triathlon, varav då hon sa att hon kände till Örserum Triathlon och brukade vara där och heja.Kul att kunna “inspirera” lite. Ja allting är ju relativt. På simträning när jag går och simmar är jag långsammast och är avis på de som är snabba, medans på vanligt morgonsim så är jag den som simmar om flera pers under en längd på 25m. =) Men all träning är bra, och alla får utgå från sig själv när man tränar. Det kommer alltid att finnas någon som är bättre, men det handlar om hur man ser på sig själv och är nöjd med sin egen prestation!

22 dec: Morgonsim på Sydpoolen

3 reaktion på “22 dec: Morgonsim på Sydpoolen

 • 22 december, 2008 kl. 20:48
  Permalänk

  >Såg på bilden att du tränade ute vid hopptorne. Gå in i den “riktiga” simhallen istället, ta till höger förbi terapibassängen och fortsätt genom korridoren. Där kar du banor för riktig simträning, du kanske får någon SSS:are att hänga på. Själv blir det bara löpning, 19 igår och 10 imorgon.//Telgelöparn

  Svar
 • 23 december, 2008 kl. 09:16
  Permalänk

  >telgelöparn: Tack för tipset! Jag har varit där inne och simmat en gång förut, men nu på morgonen var det upptaget av annan simträning, därför jag höll till i motionsbassängen. Men det gick ju det med. Men klart, skönare att simma i simträningsbanor, och slippa kick-folket (bröstsimmarna) ;) Mkt löpning, där ser man. Var springer du långpass här i krokarna då?

  Svar
 • 23 december, 2008 kl. 18:09
  Permalänk

  >Såg din runda så jag har lite koll på var du startar. Långpass kan du köra runt sjön Måsnaren. Bort till Coop, under motorvägen till höger på gamla banvallen runt sjön bort till Tveta-stugan, upp på gamla banvallen vid Hovsjökoloniområde, tillbaka till Coop och hem igen. Borde bli 21-22 från där du startar. Du kan också köra på andra sidan kanalen, cyckelbanan ut mot Brunnsäng, vid sista rondellen håll höger mot Viksbergsgolfbana. Sväng vänster ned mot småbåtshamnen när du är vid golfbanan. Fortsätt upp för en lång backe, på krönet tar du höger in bland sommarstugorna. Forstätt på vägen, där den tar slut fortsätter du in i skogen på stigen och du kommer ut på vägen vid Mälarbadet. Sen på grusvägen längs kanalen till bron. Sen över bron och hem längs kanalen.
  //Telgelöparn

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *