Lite av varje

En ledig dag och första träningpasset avklarat kl.09. Visst fanns det tid för mer!

Powerwalk
Idag innan det blev mörkt ville jag komma ut och få lite solljus. Det blåste kallt men jag och brorsan Jonas gav oss ut för att gå en snabb promenad. Vi körde bort till andra sidan kanalen och gick en för oss välkänd promenadrunda där. Den är lite backig, man går ner till vattnet och sen längs med innan man går upp för en brantare backe. Vi gick där i kylan i snabb takt och fick snat upp värmen. Det var skönt att bara gå och prata och njuta av fint vinterväder. Snart var vi tillbaka vid bilen igen och hade fått ihop en runda på 40 min.

Trainer

Lite senare ikväll ville jag testa trainern igen, se om den hade blivit botad från gårdagens konstigheter. Jag började med att kalibrera motorbromsen, så att trycket från däcket på cylindern var korrekt. Det verkade fungera ok och sen startade jag en VR-bana.

Det blev en olympusbana igen, Hercules på 28km. Jag körde på och trampade med hög kadens men inte så jättetungt. Pulsen fick ligga lite lägre idag, jag ville mest få en genomkörare, inte så mkt intervallande. Jag körde på och det kändes ok, men efter lite mer än halva märkte jag att watt:en inte rördes så mkt, och ändrade lite på hur hårt däcket låg mot cylindern. Det blev lite bättre men p.g.a att jag ändrade mitt i och inte kalibrerade om blev det lite skumt sen. Jag trampade på men trainern fattade inte att jag körde på så mkt som jag gjorde. Men efter ett tag blev det bättre och sen kom jag imål iaf, körde hela banan. Körde sen 5 min lugnt som cooldown.
Blev totalt 60 min trampande.

Trainer
1. Olympus Hercules 28.0km, tid: 54:43
Totalt: 28.0 km.
Hastighet: 30.7km/h.
Puls (medel/max): 128/148bpm
Totalt: 60 min

Efter avslutad cykling passade jag på att kalibrera igen, så jag hoppas den funkar bra nu till nästa gång. Det blir lite fix med den, men jag får väl läsa mer i manualen hur man gör, och på forumen på Tacx hemsida.

Rehab
Sen efter cykling tänkte jag att jag lika gärna kunde fortsätta med rehabövningarna, hade ju inte kört dem igår, och de ska ju egentligen köras varje dag! puh!
Så ner på golvet och viftandes med ben, och situps och höftlyft och sen upp och köra gummibandsövningarna för överkroppen. Efter ännu 30 min träning var jag sen klar för dagen!


Billigt men bra gummiband

Fick totalt ihop 200min träning idag. Jakten på träningsminutrarna fortsätter!

23 dec (forts): Powerwalk, trainer och rehab

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *