Endast tomten är vaken

Igårkväll insåg jag att lillejulafton faktiskt inte är en helgdag, och Sydpoolen har öppet 363dagar om året, de har bara ledigt julafton och juldagen, så idag kunde jag också få till lite simning! Vaknade kl.06:30 och körde sen bort till badet efter att ha intagit proteindrink och klätt på mig och försökt vakna. Mörkt ute, kallt och blåsigt. Usha. Men inne på badet är det ju skönt!


Ljuset i mörkret

Idag var det lite mindre folk i bassängen, och det var också uppmärkt en bana som “snabbsim”. Alltså alternativen var då snabbsim eller motionssim, allt är relativt, men här valde jag snabbsimmet. Denna befolkades även sen av folk som simmade som flytande maneter, alltså det där konstiga ryggsimmet man använder när man räddar livet på folk? Jag tycker det ser ut som bassängen är fylld med mänskliga maneter. Eller kanske bläckfiskar… Mest höll sig bläckfiskarna i motionssimbanorna dock, skönt.
Oh well, jag hade mkt tid på mig att fundera och filosofera under simningen idag. Jag simmade ungefär som igår, blandade frisim med lite annat. Simmade en del teknik med enarmsövningen och tänkte och fokuserade även sen på teknik: fram med höften, ta tag i vattnet med handen.

Men jag blev lite stressad när det senare kom mer folk och alla simmar i olika farter och så, och för mkt fokus blev på att inte simma på någon, simma om folk osv. Men till slut försvann de en efter en och sista halvtimman var jag helt ensam i min bana. Jag simmade massor med set av 25br + 25ba + 25f och avslutade sen med några hundra frisim. Till slut fick jag ihop 70 min simning. Ingen fart idag heller, men bara nöta. Nöta på och simma och få in träningen, och tekniken!

23 dec: Morgonsimning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *