Kanske skulle tagit tomteluva för julkänslans skull

Så tidig morgonjogg som jag planerat blev det inte idag. Att gå upp kl.07 på julafton är kanske trots allt lite omänskligt. Så jag sov vidare och fick sova ut men fick sen sällskap av 2 katter på sängen. Jag trodde när jag vaknade att jag kanske blivit förkyld eller något för det kändes lite konstigt i halsen. Men när jag sen varit uppe lite så försvann det. Jag velade om jag skulle välja frukost med julgröten eller om jag faktiskt skulle ta den där morgonjoggen som jag planerat. Nej frukosten fick vänta.


Morgontrött en julaftonsmorgon

Jag gav mig ut i kylan för att springa min vanliga runda ner till centrum och tillbaka. Vädret var helt perfekt löparväder: kallt men inte för kallt, torrt, ingen is, ingen snö, ingen blåst = perfekt! Sen var det väldigt folktomt också, vilket kan vara skönt!


Ute i parken – min egen ultrabana

Jag lyssnade på bra musik i Ipoden och sprang med korta, lugna steg ner mot vattnet. Sprang på och mötte inte många alls, bara enstaka hundägare ute på promenad. Jag fick bra-löparkänslan nästan direkt, det var så skönt att springa! Det märktes verkligen att alla satt inne och kurade, eller var bortresta för julen. Och här sprang jag och hade nästan hela världen för mig själv =)

Efter knappa halvtimman var jag tillbaka hemma och började då springa runt i parken. Mötte mamma som var ute och promenerade på slingan runt i parken. Jag sprang på och hade inte riktigt bestämt mig hur många varv det skulle bli. Men det kändes väldigt bra så jag tänkte jag lika gärna kunde fortsätta. Varierade vilket håll jag sprang på runt, runt, och räknade lite varv och så för att slippa tänka på tiden. Snart hade dryga timmen gått och så blev det stretch och dusch och sen, julbrunch!

Totalt: 9,7 km
Tid: 01:01:35 min
Tempo: 6:23
Puls (medel/max): 157/178 bpm

Nu när det ändå är jul och så får jag väl passa på:
Önskar er alla bloggläsare en riktigt God Jul!


Buster tror han har fått sin julklapp redan

24 dec: Julmorgonsjogg

En reaktion på “24 dec: Julmorgonsjogg

  • 24 december, 2008 kl. 17:08
    Permalänk

    >var också ute och tränade idag, härligt! GOD JUL på dig med!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *