Motverka stillasittandet

Nu är julen typ slut och det är dags för mig att åter sitta och jobba med min exjobbsrapport. Otroligt tråkigt men måste ju göras. Så det blir många timmar framför datorn. Men det positiva är ju också att jag kan bestämma över min tid, så jag ville ju komma ut under dagen och få lite träning och frisk luft.

Löpning
Vid lunchtid blev det dagens löpning. Jag funderade ett tag och kollade karta för att hitta någon ny väg att springa. Men egentligen kände jag inte så mkt för att ge mig ut på äventyr, jag ville nog gärna springa här nära. Så ut i den kalla vinterluften, och så gav jag mig av mot centrum, alltså vanliga rundan. Sprang lugnt och lyssnade på musik och njöt av utsikten.

Sen när jag sprungit hela rundan och var tillbaka hemma, så fortsatte jag bort mot Lina, som ligger här nära. Jag hittade en ny liten loop som jag kunde springa, så där blev det två varv. Sen var jag tillbaka i parken och fortsatte springa runt några varv. Mötte lite mer folk idag när jag var ute och sprang. Men de flesta kollade lite konstigt när jag sen passerade för andra, och sedan tredje gången. Så går det när man springer många km på en liten loop. Jag fick iaf ihop dryga 11 km på 71 min. Jag springer inte fort, men jag sprang ungefär samma tempo idag som igår, sprang lite längre, och hade en lägre medelpuls. Alltid nåt.


Runt, och runt

Totalt: 11,2 km
Tid: 01:11:06 min
Tempo: 6:22
Puls (medel/max): 153/175 bpm

Trainer
Sen på eftermiddagen tog jag ännu en paus för lite träning. Men nu blev det cykling istället. Hoppade upp på trainern och körde 2 st VR-banor. Jag tävlade mot mig själv och mina virtuella motståndare och trampade på bra, men pulsen höll sig låg och intensiteten likaså. Jag ville mer trampa på, svettas, och få in mängdträningen.

Trainer
1. Olympus Hercules 28.0km, tid: 54:45
2. Atlantis Drako 12.6km, tid: 25:06
Totalt: 40.6 km.
Hastighet: 28.6km/h.
Puls (medel/max): 135/154bpm
Cooldown: 5 min
Totalt: 85 min

Fick totalt ihop dryga 150 min träning idag. Den där utmaningen blir en tuff en!

25 dec: Löpning och trainer

En reaktion på “25 dec: Löpning och trainer

  • 25 december, 2008 kl. 19:09
    Permalänk

    >äsch, julen är inte slut. det är bara julafton som är slut! :-) men bra du tränar i alla fall! gymmet har stängt idag, men öppnar imo igen. fast… man kanske skulle längdskida lite också. om man vågar…

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *