>För den sköna känslans skull

Idag fick det bli lite löpning igen, och jag tänkte få till ett lite längre pass. Hade inga utstakade planer när jag gav mig iväg, ville bara springa och njuta, och samla ihop lite träningsminuter. Tänkte börja med vanliga rundan in mot centrum iaf, startade Ipoden med lugnt musik, två av Didos låtar och joggade på.

Sprang på in mot centrum och snart blev det att jag körde repeat på de där två låtarna, jag kände inte för att lyssna på någon upptempomusik idag, jag ville bara höra skön musik och bli ackompanjerad till min runners-high-känsla. Att ta sig fram till fots, fötterna sätts i en efter en och kilometrar tillryggaläggs. Härligt!

När jag kom in vid bron över kanalen, sprang jag över den och fortsatte bort längs kanalen på andra sidan. Där finns en “hälsans stig” och den följde jag så långt det gick. Sprang på, hade nu letat upp alla Didos låtar och lyssnade på dem. Passerade folk ute på promenad, och jag njöt av utsikten och känslan. Det var fortfarande ljust ute, lite skymning, så himlen var sådär fint rosa.

Denna lyssnade jag på en del, härlig låt och skön rytm:

Dido – Us 2 Little Gods

När jag inte kunde komma längre längs kanalen sprang jag sen längs med vägen tillbaka. Fortsatte sen förbi birkakorsningen bort längs vägen och sprang sen tillbaka. Jag ville få ihop ett antal kilometrar så det var bara att springa lite där det passade, lite fram och tillbaka.

Det blev sen mörkt rätt fort, och jag höll värmen i kroppen av joggen, men huvudet kändes kallt. Mössan blir ju rätt blöt av svett och sen när det är kallt blir det som en ismössa. Men kroppen kändes bra, jag hade fortfarande det mysiga härliga maffejoggslöpsteget.

Kom sen tillbaka till bron där jag avvikit från min vanliga runda och fortsatte den hemåt. Väl hemma fortsatte jag ett varv på min nya loop bort till Lina C. När den var avklarad sprang jag sen lite fram och tillbaka längs med vägen för att få ihop till iaf 15km. Sen avslutade jag med ett varv i parken och passerade då 15km. Dido höll mig sällskap hela vägen och hela joggen kändes otroligt bra. På pulsen ser jag nu att det blev en perfekt maffelångjogg för mig, snitt på 146bpm.


Fick ihop en del kilometer genom att springa kors och tvärs

Totalt: 15,1 km
Tid: 01:45:06 min
Tempo: 6:59
Puls (medel/max): 146/178 bpm

>27 dec: Långpass med Dido som sällskap

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *