>Ta mig utanför dörren, så löser sig resten

Vad gör man när man är seg, trött och rastlös samtidigt? Hur ska man då bota detta? Jo! Man ger sig ut och springer såklart! Idag var en sån dag, jag var seg imorse, vaknade kl.06 men hade ingen lust att åka och simma (halsen kändes inte helt bra), så det blev sängen istället. Satt sen vid datorn och jobbade halva dan. Men sen började det dåliga samvetet gnaga lite, man kanske skulle ta och komma utanför dörren idag när det fortfarande var ljust?

Ut ville jag, men stod och funderade länge på om jag ville springa eller gå, eftersom jag kände segheten. Men nej, det blev löpning, det är roligast och det är ju mer fart i det! Och sen lyssnar jag på musik också, det piggar upp!


Före: seg, trött och sömnig

Så jag gav mig iväg ut och hann vara ute ett tag iaf innan det mörknade. Sprang vanliga rundan ner mot centrum och ökade lite omedvetet(?) när jag sprang över bron och sprang om bilar som stod i kö. Det är då det känns så BRA att springa, jag tar mig fram, här sitter ni i kö, men jag tar mig fram =)

Var tillbaka hemma efter en halvtimma men fortsatte min nyfunna loop bort till Lina C och tillbaka, vilket addade 10 min på rundan. Sprang sen ner i parken och startade om vanliga rundan på nytt. Sprang nu längs med vägen ca 1 km innan jag vände och sprang tillbaka.

Kom till den där backen som vanliga rundan börjar med (nerför) men nu fick jag snilleblixten att jag skulle avsluta med backintervaller! Bestämde att 2 st lät bra och jämnt och tog lite sats innan jag spurtade upp för den längsta, segaste backe som finns här i området. Den tog typ aldrig slut! Pulsen steg och jag flåsade, men upp kom jag! Sen joggade jag sakta ner för att ta backen igen!

Sen var jag nöjd och joggade hemåt och stannade klockan på 60 min! Kom hem, stretchade och var gladare och piggare än när jag gav mig iväg. Löpning är den bästa medicinen ever! (Mot seghet, kanske inte funkar lika bra mot förkylningar) =)


Efter: pigg, glad och svettig!

Totalt: 8,8 km
Tid: 01:00:12 min
Tempo: 6:50
Puls (medel/max): 148/188 bpm

>30 dec: Löpning är grejen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *