>Sysselsätta sig med lite huvudräkning

Ja okej, det är den 31 december idag, men att ropa gott nytt år redan? Dagen är ju faktiskt inte slut! ;) Jag har väl insett att min lite knäppa “Innan året är slut”-utmaning varit lite väl tilltagen, men jag kan ändå inte riktigt släppa den, kan inte riktigt ge upp ännu.

Imorse var jag tröttare än tröttast. Sovit rätt dåligt, fundera på lite för mkt saker under tiden man ska sova, och lättväckt som jag är vaknar jag väl av att jag själv vänder på mig i sängen. Suck. Men jag sov till 10 och käkade sen frukost. Ja där försvann en 3 möjliga träningstimmar direkt av dagen. Men inte va ledsen för det tänkte jag, det finns ju fler timmar kvar! Gäller att se framåt och inte gräma det som varit!

Så jag åkte iväg till Sydpoolen för att simma lite. Och inte så lite heller, planen var minst en timme. Jag gick bort till den “riktiga” simbassängen idag, en 25m pool där det bara är motionssim. Det var hyfsat tomt så jag fick dela bana med en annan, och senare fick jag en hel bana för mig själv, perfekt!

Började med 10 min uppvärmning, simmade free rätt lugnt. Sen fortsatte jag med free men lite mer tempo i 20 min. Nu tyckte jag tiden gick långsamt och jag bestämde mig istället för att ha något att räkna på, jag slipper ju bli så fokuserad på tiden då utan kan bara ägna mig åt att räkna längder. Med förhoppningsvis en timma kvar, tänkte jag 2500m simmar jag ju på en timme iaf, så 100 längder. Men hur ska man räkna det utan att tappa bort sig där vid 21,22,21,22,23..osv.
Nej det fick bli set, så jag körde 25st set av: (75free + 25 back). Att räkna till 25 borde iaf vara lättare!

Så där simmade jag, 3 längder vanligt (free) och en längd ryggsim. Och repeat, i all evighet. =)
Nej men det funkade ju hyfsat, tiden gick utan att jag behövde tänka på det. Jag simmade rätt lugnt och jämnt hela tiden, tog inte så mkt pauser utan simmade på. Det var längesen jag simmade ett längre distanspass, så det kändes bra. All högintensitetsträning i simningen får jag ju sen på träningspassen med Micke.

Träffade också på en klubbkompis från triathlonklubben i banan bredvid, kände igen den snygga klubbsimmössan. Han körde något mer snabbare pass och jag malde på i mitt tempo. Men ingen av oss var särskilt förvånad, simträning på nyårsafton, ja varför inte? En dag som alla andra. =)

Jag simmade på med mina 25 set iaf, och kom till slut till nr 25! Yes! Sen avslutade jag med 300 avbad, lite free och bröstsim blandat och klockan stannade sen på 1h 45 min. Tror jag fick ihop totalt ca 4100+ m.

>31 dec: Distanssimning

2 reaktion på “>31 dec: Distanssimning

  • 31 december, 2008 kl. 19:29
    Permalänk

    >Lycka till på minutjakten! Och gott nytt år!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *