>Första träningen iår

Årets första pass fick bli simning på Sydpoolen igen. Igår blev det inte många knop för mig, det var en välbehövlig vilodag. Men idag var jag sugen på träning, och simning är väldigt nice (och en av de saker jag behöver träna mer på).

Så efter lunch gav jag mig iväg till badet. Det var väldigt fullt i entrén, kö in men jag hoppades (och hade rätt i) att de flesta barnfamiljer och besökande skulle till äventyrsbadet. Väl inne vid simbassängen, så var det hyfsat lugnt och jag fick en egen bana helt för mig själv! Me like =)

Själva passet då? Jo jag körde:

Uppvärmning free i ca 10 min.

Sen teknikset: enarms (25h + 25v + 25ss)x4.

Sen körde jag samma set som i förrgår, fast bara 10ggr:
10x(75f + 25ba).

Sist malde jag på med ännu mera free och övade en del på flipturns. Bassängens vatten funkade bra för mig att göra flipturns i, kan ju göra det men får så förbaskat ont i näsan i vissa vatten (med för mkt klor i kanske?)

Sen avslutade jag med ca 300f avbad.
Totalt blev det ca 2000-2500m, och 61 min.

Under simningen såg jag min triathlonklubbkompis några banor bort, och mötte honom utanför sen på väg hem. Känner inga andra i s-tälje, men den man känner lyckas man träffa 2 gånger på badet inom 3 dagar! Ja, var håller man annars till liksom? ;) Medan detta var mitt första pass för året var det hans fjärde! Ja det är bara att träna på, dagarna tickar ner till att tävlingssäsongen börjar!

>2 jan: Simning

3 reaktion på “>2 jan: Simning

 • 3 januari, 2009 kl. 13:29
  Permalänk

  >Oj oj oj, vilke avslutning på ett för övrigt lysande träningsår!!! Jag blev helt matt, och drabbades av plötslig panik, inser dock snabbt att våra liv skiljer sig nog en hel del, 2 små barn tar upp en stor del av min tid men jag försöker få ihop min träning trots det. Fick ihop en 15000 minutrar tror jag, dvs hälften av dina… Nåväl, imponerande av dig! Jag har inlett 2009 med maginfluensa och har således inte motionerat annat är korta promenader, men så kan det bli ibland. Nu till min fundering; var hittar du inspiration och upplägg till din träning, har du tips på bra program, böcker, länkar osv tar jag tacksamt emot dessa! God fortsättning på detta nya, fantastiska år!

  Svar
 • 3 januari, 2009 kl. 16:42
  Permalänk

  >Flipturns! Jo man tackar ;-)
  Tips från coachen är en sk näsklämma. Man är skitful men det funkar.
  Sen tycker jag känna mig mindre besvärad av kloret efteråt när jag simmat med klämma
  Önksar god fortsättning och massa härliga träningstimmar 2009. Ses säkert på nåt evenemang längre fram
  // Pasi

  Svar
 • 3 januari, 2009 kl. 18:09
  Permalänk

  >sara: hehe, tack! Jo med 2 barn är det ju grymt att du fått ihop så pass mkt träning! Jag har ju bara mig själv att ta hand om ;)
  Trist med maginfluensa, men hoppas du kryar på dig snart!

  Inspiration till träning, ja den har jag med mig hela tiden, hittar på nya idéer och roliga saker. Tips om upplägg, ja det blir väl att läsa på hos proffsen, läsa på forum, läsa Triathlete Magazine, läser kanske någon triathlonbok. Men mest kör jag nog på att fråga de jag tränar med, eller ja, frågar på funbeat.se

  pasi: Hallå där! Tack för tipset om näsklämma! Jag har sett folk som använder det. Men mitt problem där är att jag använder ju näsan för att andas ut luften, innan jag andas in genom munnen…(tror jag). Då måste jag lära om hur ja ska andas?
  Tack detsamma, gott nytt träningsår! Vi ses framöver ja!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *