>Gymträning

Idag efter jobbet blev det en snabb iskall promenad bort till Odenplan. När jag kom in på varma SATS Odenplan var jag frusen trots att jag bara gick i 10 min. Men är det dubbelsiffriga minusgrader så är det!

Jag hade bokat mig på ett spinningpass kl.18 och fick plats! Gymet var idag fullt med folk. Helt otroligt vad januari och nyårslöftena gör skillnad. Jag fick plats hyfsat långt fram på spinningpasset, men det var inte med vanliga entusiasmen jag var där. Kände inte igen någon, och det var inget Pia-pass på gång. Men jag såg ändå fram emot träningen och tänkte ta passet för vad det var.

Tyvärr var det ett typiskt “spinning-snack-pass”. Det snackades mycket från ledaren om teknik och träning men det var inte så mkt cykling, det var spinning. Nästan hela passet kördes i långsamt tempo, stående och “medelbacke”. Väldigt mkt “hoppande” på cykeln, och ja då kan man väl köra hela ståendes, det är ju inte så jobbigt.

Jag körde iaf lite på mitt eget vis. Satt ner rätt mkt, hade hög kadens och trampade på. Men joinade även in ibland och stod upp men med bra rundtramp och motstånd. Passet var uppdelat på 3 pulstoppar, och jag kämpade på och fick upp pulsen ordentligt då.

Det var rätt okej musik på passet, inte sådär uttänkt och bra så att det passade med just det man gjorde, men iaf inte helt urkass musik. Så passet fick väl godkänt. Jag fick tränat, och fick ta ut mig rätt bra! Pulsen låg på medel/max: 155/181.

Sen gick jag ut i gymmet för att springa på löpband direkt efteråt. Nyårslöftes-boomen var nästan värre då. Det var alltså helt fullt på alla löpband, och Odenplan har många! Så det var kö till löpbanden och efter ett tags väntande fick jag plats!

Ställde in distans: 4km och började lugnt jogga. Sprang lugnt första kilometern, som jag lärt mig att jag behöver göra i brickträningen. Sprang på ca 9km/h då. Efter en kilometer ökade jag sen hastigheten och gjorde så successivt över tiden. Lyssnade på bra musik på Ipoden och bara sprang på. Kände mig lite sliten efter spinningpasset som varit rätt högintensivt. Men jag sprang på och på slutet ökade jag ännu mer, och så gjorde även pulsen. Efter dryga 24 min var jag klar och sen blev det stretch.

Totalt: 4,0 km
Tid: 24:17 min
Tempo: 6:04
Puls (medel/max): 165/180 bpm

Jag känner mig fortfarande inte helt bekväm på Odenplan-gymmet. Jag känner mig lite för drypande svettig, tränande,helt slut, och väldigt osnygg. Inte för att jag brukar bry mig, men just på de där gymen känns det som att det är tvärtemot vad man “ska” vara där. Typ sminkad, snygg och fräsch. Well, not me. Fräschare var jag iaf efter duschen! =)

>5 jan: Spinning och löpbandslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *