>Aktivitetsdag

En helgdag mitt i veckan, vad underbart! Och då blev det lite friluftsliv och träning på schemat! Jag hade bestämt träningsdejt med Malin idag och vi var iväg nu halva dagen och har både varit i vattnet och åkt fram ovanpå!

Simning

Imorse var vi först på badet, på Sundybergs simhall, som inte öppnade förrän 08.30. Ja e det helgdag får man ta att det blir sent morgonsim. =) Vi hittade iaf en bana som hette snabbsim och där höll vi oss. Skönt att det var uppdelat så att man slapp dela med alla motionssimmare. (Inget ont om motionssimmarna, men slipper man simma om och krocka med folk underlättar det träningen!) Jag hade inte hunnit fundera så mkt alls på vad jag skulle köra för pass idag. Men som passet fortskred så blev det ett renodlat teknikpass! Riktigt bra, det är vad jag behöver!

Här följer passet:
Körde uppv i 10 min, lugn free.

Sedan körde vi tekniken:
Enarms: 4x(25h + 25v + 25ss)
Sen 4x(25knytnäve + 25catch-up + 25drag)
Sen lungbuster: 4x(25 på 5-takt, 25 3-takt, 25 “nerförssim”)
Sen en del längder med en övning på sidan, kick på sidan och som till slut blev free, med bra rotation.

Sen 200f med fokus på bästa tekniken.

Sist 100f avbad.
Ca 2000+m, och 77 min.

Efter dusch och bastu tog vi sen en fika på badet (fullkornssmörgås inget annat här inte) och laddade för nästa aktivitet på schemat.

Långfärdsskridskor
Vi åkte sen till en sjö norr om stan (minns inte namnet och är lost norr om Ursvik) för att träna lite ovanpå vattnet istället, på is! Nu är jag absolut inte någon Stjärna på Is, så det här skulle bli…intressant! Malin hade fixat pjäxor och långfärdsskridskor, och vi hade med längdskidsstavarna. Malin hade ju redan tjuvövat flera dagar här och var mkt mer van vid isåkningen än vad jag var!

Well, ut på isen och jag tog många stapplande steg och stakade mest. Övade på att skjuta ifrån och skejta lite, men det gick inte så fort. Har inte åkt skridskor sen jag var liten, och det tog ett tag att få in lite rytm i åkandet. Malin var mer van och susade förbi i bra fart! Vi körde där på sjön fram och tillbaka. Vi märkte knappt hur mkt det egentligen blåste förrän vi vände och körde på andra hållet! Det var rätt mkt vind idag!


Snabba Malin


Ute i superfint väder


Teknik? Vad e det? Jag e glad om jag rör mig framåt!

Åkte på ett tag, långsamt och stappligt, men ändå hyfsat…tills, jag fastnade med skridskon i en “skarv” i isen och ramlade. Ramlade bakåt och slog såklart i armbågen. Gjorde jävulskt ont men smärtan gick över och jag kunde ju röra armen så den var nog hel. Men det värkte i armbågen resten av turen och det gjorde att det inte var lika kul längre. Sen blev jag mesigare av det också, rädd för att ramla igen. Men jag kämpade vidare och stakade med, bra träning inför skidåkningen till helgen.

Sen satte vi oss i lä vid vassen och mumsade på matsäcken vi hade med, blåbärsoppa och äggmackor. Gott! Malin tog sen ett snabbvarv runt sjön igen medans jag filosoferade över hur och om fiskarna var fastfrusna i isen. Sen åkte vi över sjön och kände oss nöjda med träningen för dagen. Fick totalt ihop ca 75min skridskoåkning och tog mig inte sådär jättemånga kilometer. Men det var kul träning och bra övning, att vara lite utanför sin comfortzone vad gäller träningen. Men att man blir bra på det man tränar gäller ju allt! Nu fick jag iaf testa att åka fram över isen! Tänk vad vatten är bra, vad mycket träning man kan få ut av det!

Vi var lite frusna om tår och fötter när vi satte oss i bilen för hemfärd. När vi sen tinat upp märkte vi också att vi ändå var lite trötta. Träningen och den friska luften hade gjort sitt! Nu sitter jag i soffan under en filt och dricker te. Min blåa armbåge får se till att ha läkt tills på torsdag kväll! Då ska den vara redo för mer stakande, annars blir det att åka längd utan stavar!

>6 jan: Träning i och på vattnet

2 reaktion på “>6 jan: Träning i och på vattnet

 • 7 januari, 2009 kl. 20:20
  Permalänk

  >Såg på fejan att du fyller år idag ( 7:e) Grattis Grattis!!!

  Kram

  Svar
 • 7 januari, 2009 kl. 20:59
  Permalänk

  >sofy: Tack i förskott! Jag fyller år på fredag, den 9e! =)
  Du fyller snart du med?

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *