>En helt underbar dag

Idag var första skiddagen på Vasaloppslägret! Och hur spenderar man en födelsedag bättre, än med kul träning? =) Min 22:a födelsedag firade jag på en båt och dök vid Stora Barriärrevet, Australien. Men den 28e fick bli på ett skidläger i Mora!

Imorse vaknade vi trötta och jag insåg efter ett grattis-sms från mamma att jag fyller år idag, just de ja!

Längdskidor
Sen efter frukosten satte träningsdagen igång. Vi började med skidteknikpass. Förmiddagen spenderades i vasaloppsspåret och vi åkte fram och tillbaka och nötte in teknik. Vi var uppdelade i 3 olika grupper, och vi i grupp 1 fick Tony som instruktör första passet.

Det var teknik på schemat alltså och vi körde massor med olika övningar, och allt eftersom tiden gick så kändes det bättre och bättre! Balansen blev ok, tekniken lite bättre och skidsjälvförtroendet allt bättre! Vi körde diagonala utan stavar, diagonala med stavar, stakning, utförsåkning och stakövningar. Efter 2h och 12 min kände vi oss nästan som skidproffs, så bra vi var ;)

Sen var det dags för lunch, och efter lunch drog vi ner till Mora centrum för att shoppa i den stora InterSport-butiken. Jag köpte en del Craftkläder, Seger-strumpor och annat kul till mig själv i födelsedagspresent =) Med de 10% rabatt vi lägerdeltagare fick så kunde vi passa på.

Längdskidor
Sen efter lite vila var det dags för mer skidåkning! Ljumskarna/höftböjarna var nu inte riktigt lika glada och fräscha som imorse. Träningsvärken gjorde sig påmind. Pass 2 för dagen var också skidteknik, mer att öva alltså! Men nu hade vi bytt instruktör, till Jocke, och vi åkte på en annan del av vasaloppsspåret.

Vi körde olika övningar med balans, och det var lite klurigt. Den bra känslan från i förmiddags var som bortblåst i början och det kändes lite som att starta om igen. Men efter ett tag så fick jag till det. Men man kände att kroppen var lite tröttare nu än i förmiddags. Vi körde på flackt och körde diagonala utan stavar. Sen tog vi oss bort till en backe (brant enligt mig) där vi körde upp (diagonalade eller saxade) och sen utförsåkning neråt. Jag ramlade inte i backen! Wow! Men det var jobbigt efter en sådär 10ggr att saxa uppför backen!

Sen var vi tillbaka på flacken och körde stakning med frånskjut, både med och utan stavar. Masa bra övningar. Men jag kände tröttheten smyga sig på och med den försvann balansen och tekniken totalt! Men efter 1h 52 min var vi klara med dagens andra pass!

Löpning
När vi kom in i värmen bytte jag om till löparkläder och stack ut direkt för en lugn jogg. Lika bra att sticka ut innan man hinner fundera på om man orkar eller ej. Sprang samma väg som igår, ner till Mora centrum och runt kvarteret. Men det blev bara ett varv runt och sen sprang jag tillbaka. Blev en lugn jogg på 23 min.

Massage
Sen blev det middag och till sist massage. Som fortsättning på de konstiga sammanträffanden som hänt på sistone, så var då tjejen som masserade även en Ironmanx2. Under massagen snackade vi Kalmar och det kom då fram att vi båda kört i somras och att vi nog passerat varandra och sett varandra, eftersom hon kommit i mål ca 2 min efter mig. Här möts vi, 2 av totalt 29 svenska kvinnor som gjort en IM iår. Small world! =)

>9 jan: Längd x2 + löpning = födelsedag!

3 reaktion på “>9 jan: Längd x2 + löpning = födelsedag!

 • 9 januari, 2009 kl. 21:21
  Permalänk

  >Grattis på födelsedagen, från en annan som har ambitionen att träna mycket – men kanske inte lika mycket som du. Brukar dyka in på din blog då och då för inspiration!
  Fasen vad imponerad jag är av din träning!

  Svar
 • 9 januari, 2009 kl. 22:27
  Permalänk

  >Grattis på födelsedagen!

  Svar
 • 9 januari, 2009 kl. 23:09
  Permalänk

  >kul att det går bra med skidåkningen. hur skulle du jämföra det med förra lägret?

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *