>Rätt mör i kroppen

Igårkväll var kroppen lite trött efter all skidträning, och när jag vaknade imorse kändes det verkligen att jag har ett par ljumskar och höftböjare! Aj, aj. Jag var rätt trött och gick runt som i dvala under frukosten och rätt som det var stod jag med mina skidor och stavar i handen i -13 grader och skulle ut på första skidpasset för dagen. Jag hade dock inte hunnit vakna så mkt, eller ens hunnit bli så taggad. Jag var mest trött och lite orolig för hur jag skulle klara alla backar, spår utan spår och hur balansen skulle vara idag.

På förmiddagspasset var det filmning på schemat, och den skulle ske borta på skidstadion, 2 km bort. Vi åkte bort där, och de flesta försvann iväg. Känslan imorse var inte alls som igår. Man tror man övar och sen ska börja idag där man slutade igår (med teknik, balans, känsla osv) men nej nej, känslan var bortblåst och jag stapplade framåt på mina hala skidor. Jag tog mig svärandes bort till skidstadion och kom fram till slut. Inte förrän vi körde teknikövningar på stadion kände jag hur det började kännas mer bekvämt på skidorna igen.

Vi i grupp 1 körde med Staffan idag, och vi fick göra en massa teknikövningar. Väldigt bra för att öva upp balansen! Balansen känner jag är så mkt bättre än vad jag hade förra året, men jag har ju fortfarande en bra bit kvar för att klassas som “längdskidåkare”. Nej jag är en vilsen triathlet på skidor jag ;)

Efter en del teknik blev vi sen filmade när vi körde de 3 olika växlarna: diagonala, staka och staka med frånskjut. Sen fick vi öva mer på stakning, och det i vasaloppsspåret. Sen åkte vi hemåt och tog en längre väg hem till hotellet på vasaloppsspåret. Där var det riktigt fint och många roliga(!) nerförsbackar! Tillbaka vid hotellet och klockan stannade på 2h 30 min.

Efter lunchen sen passade vi på att vila (helt mör i kroppen) innan vi sen gick igenom filmen med hur vi såg ut när vi åkte. Där såg vi tydligare hur lite man tydligen böjde sig/stakade/lyfte foten osv, som man tror man gör. Det gäller att sen överdriva rörelserna, då kanske det blir lagom!

Sen hoppade jag ner i sängen igen för microvila innan pass 2 för dagen. Nu var jag otroligt seg och hade väldigt ömma ljumskar. Var inte alls så sugen på att åka skidor, utan låg och slötittade på teve och försökte få kroppen att återhämta sig (med nötter och russin och vatten).

Men sen fick jag ta tag i saken och bytte snabbt om för att åka ut till skidstadion igen (nu i endast -2 grader). Eftermiddagspasset var nämligen en 15 min privatlektion med en av ledarna (jag hade valt Staffan) och sedan valfri åkning. Jag satte på skidorna och visste inte om jag skulle hinna bort till stadion i tid för min lektionstid. Men jag började röra mig framåt. Ljumskarna skrek varje gång jag diagonalade och jag försökte staka framåt istället. Det var segt! Jag var trött och irriterad och ville helst bara skippa träningen. Och känslan från i förmiddags var inte riktigt där heller.

Men så tog jag tag i saken och bara åkte. Tänkte att “Va fan nu får jag ju ta mig dit för min lektion iaf, sen kan ja ju åka tillbaka“. Så det blev att vinna över sig själv (den trötta versionen) och bara åka vidare. Jag kom iaf fram till skidstadion snabbare än imorse och hann i tid till min lektion med Staffan. Var dock så trött och mör så jag orkade inte riktigt köra bra teknik alls. Men under de 15 min jag fick hjälp ansträngde jag mig och körde på med bra teknik. Jag fick massor med bra tips och råd för att bli bättre.

Det kändes faktiskt riktigt bra under lektionen, jag vågade glida mer på varje skida, ändra belastningen på skidorna, och luta mig mer framåt. Framsteg!

Sen när lektionen var slut tog jag av stavarna och åkte diagonalt utan stavar en bit på flackt spår där fram och tillbaka. Sen tog jag på stavarna och körde samma väg som i förmiddags. Vägen hem till hotellet, men den längre omvägen så att man kör på vasaloppsspåret. Det var riktigt kul! Hade ingen bra teknik, hyfsad balans, var supertrött, snackade med mig själv men tog mig framåt och kom såsmåningom fram till hotellet. Nu blev det totalt 1h 30 min träning. Och jag som bara hade velat ligga kvar i sängen! Jag vann över mitt lata jag och fick ihop mer träning!

Det var all träning det fick bli för idag, ingen löpning idag. Min kropp är i chocktillstånd, iaf de musklerna som jag inte visste att jag hade. Jag ser fram emot det sen när man INTE har sån träningsvärk, men har hyfsad balans och kommer ihåg tekniken. Då kommer det bli fart på mig i spåret!

>10 jan: Längdskidåkning med träningsvärk och energibrist

En reaktion på “>10 jan: Längdskidåkning med träningsvärk och energibrist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *