>Släppa tankarna, och bara spinna

Idag kom jag iväg tidigt från jobbet så att jag skulle kunna hinna med ett som vanligt grymt pass kl.17. Pia-passet på Hötorget såklart! Jag var där i lagom tid idag och fick plats längst fram bredvid mina vanliga spinninggrannar. Det är så trevligt med spinninggemenskapen där, kul att alla gillar passet och snart känner man igen en del!

Idag var det långintervall som upplägg på passet. Efter en lång uppvärmning där jag blundade, fokuserade och bara lät all stress och all frustration försvinna iväg, började vi så på intervallerna. Tanken var att vi körde på flacken idag och att dessa “intervaller” var att det plötsligt kom sidvind eller motvind, så att det blev tyngre men att vi trampar på med samma kadens.

Det var först en 3,5min lång intervall, följt av ca 3-4 min med lättare växel. Sedan 5 min intervall, följt av lugnare, sedan en tyngre backintervall på dryga 2 min och sist körde vi en lång intervall på 7 min. Jag trampade på så gott jag kunde och försökte få upp pulsen och hålla den där under hela intervalltiden. Det var hög intensitet och det kändes verkligen, men så roligt det var! Jag älskar att köra på så där tills man tror man ska ramla av cykeln ;)

Det var som vanligt bra stämning i salen och vi peppade på varann så gott det gick. Att bara höra och känna den där stämningen och hejaropen gör att man orkar så mkt till! Jag visualiserade dock de längre intervallerna till slutet på en cykling eller tävling. Jag tänkte att “Har man cyklat i flera timmar så är de där sista 7 min inte alls så mkt, kom igen nu, kör på hela sista biten” Jag trampade på med hög och jämn kadens och bra belastning och under passet hade jag puls: medel/max: 150/176bpm.


Syns intervallerna?

Trött men otroligt glad och nöjd gick jag sen och duschade och tog mig hem. Inga dubbla pass idag (hade inte tid, hade något annat viktigt som var på schemat), men det blir det nog framöver!

>19 jan: Långintervallspinning

En reaktion på “>19 jan: Långintervallspinning

  • 19 januari, 2009 kl. 22:07
    Permalänk

    >Även om du inte vann Biggest Loser denna vecka så har du blivit nominerad till en bloggaward. Kika in på min sida för att “hämta den”

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *