>Ut i spåret igen!

Efter lunch, bloggpaus och microvila var det sen dags att åka tillbaka till de härliga längdspåren! Det hade dock fortsatt att ösa ner snö från himlen hela dagen, så vi hoppades verkligen på att det _fanns_ spår att åka i! Vi tog bilen bort till Skidstadion för att börja åka därifrån med förhoppning om att de bästa spåren fanns i VL-spåret.

Det var väldigt mkt nysnö överallt. På stadion fanns endast ett spår, och där harvade jag fram och tillbaka i knappa 30 min. Övade på att diagonala, diagonala utan stavar, stakning och stakning med frånskjut. Efter ett tag blev det dock lite långtråkigt att köra där fram och tillbaka så jag blev sugen på att ge mig ut i något längre spår.

Det var ju mörkt ute sedan ett tag tillbaka och det kändes som att elljusspåren var det man kunde välja på. Men där såg det inte ut som att det fanns så mkt spår kvar, var mest skate-spår som syntes. Så jag bestämde mig för att åka ut i mörkret mot VL-spåret.

Jag körde på i mörkret, men såg ända litegrann för himlen var ljusare av alla lampor runt om kring, efter ca 1 km kom jag fram till VL-spåret och där är det ju lampor, perfekt! Jag körde vidare mot Eldris-hållet till. Det var massor med snö, spåren var lite halvdana men det gick att åka, men det var tungt! Det var inte så mkt glid utan man fick kämpa för att ta sig fram. Men när jag körde där så var det så mörkt, tyst och lugnt, och stora snöflingor dalade ner. Det var bara så otroligt rogivande och härligt att vara ute i spåret! Ibland kom det någon åkare och swischade förbi, annars var jag ensam.

Efter en stund bestämde jag mig för att vända tillbaka och körde på tillbaka till Skidstadion. Det gick så mkt långsammare nu än i förmiddags, men mycket beror ju på väder och före! Tillbaka på stadion hade jag iaf fått ihop 10km, på ca 1h och 40 min. I tiden är inräknat de två olika tillfällen då jag ramlade pladask på plan mark! Som tur var är nysnö väldigt mjuk och skön att landa på. Jag var så trött så jag asgarvade mest där jag låg och “vilade” på marken. =)

Helt energilösa kom vi tillbaka till hotellet. Men efter middag och sen vilande i bubbelpool är vi nu människor igen. Avslappnade och fyllda av endorfiner. Haft en härlig träningsdag här uppe i snön!

>24 jan (forts): Lite mera längdskidor!

2 reaktion på “>24 jan (forts): Lite mera längdskidor!

 • 25 januari, 2009 kl. 08:28
  Permalänk

  >Skidåking rockar. Bra att du tränar teknik, för jag lovar, det gör STOR skillnad. Lycka till idag!

  Svar
 • 25 januari, 2009 kl. 22:14
  Permalänk

  >lena: Javisst! Tekniken betyder ALLT! Tyvärr har jag inte hunnit lära mig bäst teknik än, men jag kämpar på!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *