>Härlig åkning!

Vi var uppe i ottan imorse för att hinna käka frukost på hotellet inne i Mora innan vi åkte bort till MoraParken. Vi var båda trötta men snö, längdskidor och härlig åkning lockade mer än sängen! Från MoraParken gick sen bussen ut i spåret. Vi bestämde att åka från Hökberg – Mora idag, ca 17km, och sen isåfall köra mer när vi kom tillbaka mot skidstadion vid Mora.

Spåren i Vasaloppspåret var väldigt fina och bra, när vi började åka från Hökberg. Vi körde på och kände på känslan hur det var att åka igen. Skillnaden jag kände idag var att balansen har blivit ännu lite bättre sen sist! Känns bra! Jag körde på och gjorde lite olika teknikövningar, försökte glida längre på varje skär och tänkte på tekniken när jag åkte. Det kändes himla bra och var kul att åka igen! Med stabilare balans kunde jag t.om åka lättare på de få ställen där det inte fanns spår.

Fram till Eldris ramlade jag inte en enda gång! =) Vid Eldris tog jag en paus och gick in i stugan.


Framme vid Eldris


Eldris!

Vid Eldris började det sen toksnöa! Snöade och snöade och spåren blev lite mer svåråkta. Det blev lite tyngre och det fastnade lite snö under skidorna, men ändå gick det ok att ta sig fram. Men den halvan tog dock längre tid. När jag kom bort mot skidstadion där man svänger av mot Mora, fortsatte jag bort till Skidstadion och tillbaka, för att få ihop lite mer åkning. Åkte sen sista vägen hemåt, och där var spåren nästan helt igensnöade! Det blev mer “promenad på skidor” än glid och stakning.

Kom in till Mora och fick ihop 19,2km totalt, på ca 2h 40 min. Ramlade någon gång under turen, men inte alls så mkt som sist. Och det kändes så skönt att åka skidor och vara fräsch, att inte ha träningsvärk överallt innan man ens ger sig ut! Det var riktigt roligt att åka idag! Nu har det blivit lunchpaus och lite vila, och snart drar vi ut igen. Får hoppas att pistmaskinen spårat, och att elljusspåren har åkbara spår! Fler skidmil ska samlas, och det gäller att öva, öva, öva! =)

>24 jan: Längdskidåkning i ymnigt snöfall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *