>Effektivisera mera!

Hur gör man när man måste jobba lite längre men har planerat spinningpass och löpning på kvällen? Jo istället för att välja det ena eller andra, planerar man om och väljer båda! Det är det som är bra med SATS i Sthlm, det finns alltid pass nånstans och det finns många gym att välja på. Så istället för kl17 eller 18 spinningklassen på Hötorget blev det kl.19 på Odenplan. Då hann jag jobba lite längre och hade bara en 10min promenad till gymet!

Spinning
Klassen på Odenplan hade jag inte gått på förut, men jag kände att det skulle bli bra, jag skulle köra mitt eget race och vara öppen för en ny instruktör, och se hur det var. Jag blev rätt positivt överraskad ändå. Instruktören hon var bra, körde på hårt och peppade, och sa (oftast) till hur lång tid det var kvar på intervaller och dylikt. Och det bästa av allt: hon spelade riktigt bra musik!

Själva passet var upplagt så att det var två pulstoppar, en kortare med tunga backar i början, och en blnadad backe/flacken på 8 min i slutet. Jag körde på så gott jag kunde, och benen och kroppen kändes ändå väldigt bra, inga problem efter helgens bravader. Puls medel/max: 143/176bpm.

Löpning
Efter spinningen sen gick jag ut och hoppade upp på ett löpband för att fortsätta träna. Jag knappade in 5km distans och sen 0.5% lutning på bandet, och sen var det bara att springa. Jag hade bytt tröja så nu hade jag en långärmad craft underställ-tröja på mig, för att slippa skav jag får av ipoden på armen annars. Men denna klädsel var varm! Jag joggade på iaf och tänkte att 2km borde jag ju fixa iaf. Men efter att jag hittat fläktknappen så kändes det sen bättre, och jag bestämde mig för att genomföra hela ändå. Kroppen kändes fortfarande väldigt pigg och bra, och jag sprang på och lyssnade på bra musik. Efter dryga halvtimmen var jag imål och varvade sen ner med 5 min snabb gång. Sådär, lite bra konditionsträning en måndagkväll! Känns bra inför den nya veckan!

(Löpband)
Totalt: 5.0 km
Tid: 31:50 min
Tempo: 6:22
Puls (medel/max): 157/173 bpm

>26 jan: Spinning och löpbandslöpning

2 reaktion på “>26 jan: Spinning och löpbandslöpning

 • 27 januari, 2009 kl. 11:22
  Permalänk

  >Underställströja inomhus;) Ja, det måste blivit varmt, men det är ju på sitt sätt bra träning inför att kunna träna/tävla under varma förutsättningar. Det är ju inte alltid 12 grader och regn under den svenska sommaren.

  Svar
 • 27 januari, 2009 kl. 12:30
  Permalänk

  >lena: haha ja det var rätt galet, vet inte hur jag tänkte där. Borde skaffa mig en tunn, sval långärmad tröja istället, så att jag slipper skav på armen dock. Men värmeträning är ju bra ja =)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *