>Tufft och hårt!

Jag hade bestämt mig, imorse skulle jag upp kl.05.30, när jag än kom isäng igår (och det blev tyvärr efter midnatt). Den grymma simträningen för Micke på tis- och torsdagmornar har jag inte varit på sen före jul. Blev ju södertäljeuppehåll över jul/nyår och sen var jag iväg en vecka med jobbet. Förra veckan kunde jag absolut inte komma upp på morgonen, men denna veckan var det dags!

Jag gick som i dvala till t-banan, läste om Biggest Losers Jillian Michaels i dagens Metro och sen var jag framme vid Skanstull. Köa för tidigt insläpp på badet (bara simtokstollar som är där då) och sen snabbt ombyte och så var jag i poolen.

Jag hade ju inte simmat nu på någon vecka, så det skulle bli intressant att känna hur det kändes. Under uppvärmningen kände jag att axlarna var lite trötta efter allt skidåkande i helgen. Men jag simmade på och hoppades att stelheten skulle släppa.

Efter ca 2-300f som uppvärmning körde vi dagens pass, som Micke planerat och berättar om och det enda jag behöver göra är att genomföra! Enkelt och bra, inte tänka, bara simma!

Vi började med 16×25 hårt, start 35sek.

Sen körde vi huvudsetet:
8x(150 hårt på vo2max (start 3:00), följt av 50 lugnt (start 1:30))

Avslutade sen med ca 100f som cooldown.
Blev totalt ca 2300m, 60 min.

Själva passet var tufft! Mycket högintensiv simning och inte mycket vila. Jag fipplade med jobbiga goggles, de bra som jag brukar ha men som antagligen blivit slitna nu och släpper in vatten. Otroligt störigt och jag fick stanna flera gånger och fixa. Men annars simmade jag på och jag behövde inte tänka så mkt på tekniken idag, det kändes som att jag hade memorerat den även under mitt simuppehåll.

Fick beröm av simtränaren Micke som tyckte jag simmade bra nu och märkte att jag tränat på bra under “uppehållet”. Själv kändes det inte alls på topp, men det kan nog bli bra det här! Kul att vara tillbaka med bra och strukturerad simträning! Allt för att simma bättre, och snabbare!

Men ikväll fick jag känna av att jag sovit för lite inatt, jag var alldeles för trött för att träna ikväll också, så det fick bli matlagning och fix hemma istället. Nu ska jag sova i tid så att jag får ordning på min dygnsrytm igen! (Isäng i tid, upp tidigt!)

>27 jan: Simträning på morgonen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *