>Gott och blandat

Yoga
Imorse var jag uppe med tuppen kl.05.45 även om jag inte lyckades komma i säng särskilt tidigt. (Fattar inte hur tiden kan gå så fort på kvällarna!) Jag hasade bort till närmsta gym: Fridhemsplan, drog fram en yogamatta och fortsatte slumra på golvet innan det var dags för Yoga.

De har ändrat schemat lite nu, och det till det bättre! Det är nämligen en SatsYoga fortsättningsklass på onsdagmorgnarna nu, istället för den vanliga SatsYogan. Och jag gillar fortsättningsyogan, det är mer fart, mer krävande stretcher och jag blir varm och svettig. Det känns verkligen som att kroppen mjukas upp! Så var det även idag alltså, och jag kände direkt att jag försummat yogan på sistone. Jag var stel i nästan hela kroppen. Men bra övningar och stretcher och bra yoga, gjorde att det kändes bättre i kroppen efter timmen i yogasalen!

Styrketräning
Efter jobbet drog jag sen till Sats Odenplan för lite gymträning. Först blev det ut i gymmet på riktigt bland de fria vikterna och “hissarna” och maskinerna. Det var dags för styrketräning! Jag körde ett nytt program (2-delat) med dagens övningar med fokus på överkropp och bålstyrka. Det var tre övningar som kördes med fasta repetitioner och anpassad vikt för att klara dessa, och sen andra statiska övningar såsom plankan, jägarställning mot en vägg, och sist lite skön ryggstretch! Jag var effektiv och körde på, även om det var väldigt fullt på gymmet. Fick köra emellan seten ibland och dela maskin med någon, men det funkade bra. Hade inte så mkt vila emellan och blev klar med programmet på 40 min.

Löpning – intervaller
Sen gick jag och bytte om lite (ingen underställströja idag dock, men funktionströja!) och åt lite (ca 15 gram) russin för att ladda om. Nu var det dags för löpning, och inte vilken löpning som helst: intervaller! Jag var inte helt taggad om jag får säga så. Jag ville inte, hade inte så mkt lust, och var nästan sådär nervös jag kan vara ibland inför träning. Det var ju rätt längesen sist jag körde intervaller….nån gång i somras kanske?
Planen var dock att köra 1000-ingar, helst 5-6st. Jag kompromissade lite med mig själv och min olust, och bestämde att jag skulle köra 4 st och vara nöjd med det, bara jag genomförde och satte igång nån gång! =)

Så jag satte igång och springa och joggade lugnt först 1 km som uppvärmning. Löpbandet hade jag ställt in lutning på med 0.5%. Sen körde jag igång med intervallerna. Ökade upp bandet och sprang på (snabbare än vanligt, men inte snabb-snabbt) och hade sen ståvila på ca 1 min emellan varje intervall.
Intervallerna blev:
1. 11.0km/h: 5:27
2. 10.8km/h: 5:33
3. 10.8km/h: 5:33
4. 11.0km/h: 5:27
Puls under intervallerna: ca 170, max: 177bpm. (Totalt för hela passet inkl vila: medel: 160bpm)

Sen avslutade jag med ca 1,2km nedvarvningsjogg, på ca 9-9.5km/h. Totalt blev det 6.3km och hela intervallpasset tog ca 41 min. Varm blev jag, pulsen fick jag upp, och det var väl det som var meningen =) Första intervallpasset för året avklarat! Det kommer bli fler, jag lovar. Och då ska jag vara mer laddad förhoppningsvis!

Sammanfattningsvis: Helt ok träningsdag, bra blandning! Åt bra under dagen så att jag orkade med bra träning, samt var ändå _lite_ utvilad. Men mer sömn behövs! Jag vill ha tid att sova mera!

>28 jan: Dagens blandning: rörlighet, styrka och snabbhet!

4 reaktion på “>28 jan: Dagens blandning: rörlighet, styrka och snabbhet!

 • 29 januari, 2009 kl. 16:35
  Permalänk

  >Vilken skön träningsdag du verkar haft. Har blivit sugen på triatlon nu och det beror faktiskt på din blogg;) Tack för tankeväckandet!

  Svar
 • 29 januari, 2009 kl. 21:37
  Permalänk

  >Kul att du är inne på triathlon! Det är verkligen en superkul sport! =) Kul att kunna inspirera, tack!

  Svar
 • 30 januari, 2009 kl. 17:15
  Permalänk

  >Har du tränat yoga på en riktig yogastudio någon gång? Jag körde lite poweryoga på gym förut och tyckte att det kändes rätt ok, men sen när jag testat riktig yoga så har jag förstått vad det verkligen handlar om! Känner mig som en ny människa efteråt varje gång :) Strongt att komma upp till morgonträningen.

  Svar
 • 31 januari, 2009 kl. 10:40
  Permalänk

  >zandra: Nej tyvärr har jag inte testat “riktig” yoga, bara SatsYoga. Var gick du på den bra-iga yogan?

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *