>Ta hand om träningskroppen

Simning
Imorse skuttade jag ur sängen kl.05.30 igen, helt galet/otroligt att jag nu lyckats rucka på dygnsrytmen! Jag lyckas ta mig upp, men sen är jag rätt trött på kvällarna istället. Bara längtar till sovmorgon till helgen. Jag tog mig till Eriksdalsbadet lite stressad, trodde jag var sen men hann lagom i tid, perfekt!

Vid poolen bara några minuter efter 06.30 och redo för dagens simpass med tränaren Micke. Vi var många idag och i vår bana var det fullt med folk: nya förmågor, gamla simvänner, andra triathlonklubbskollegor. Trevligt!

Började med uppvärmning ca 200f. Sen körde vi följande: (har glömt bort både ordning och allt vi körde tror jag, men det var mycket!)

Teknikträning: 8×50 (25 ben + 25 3-klapp)

400f puls på tid. Här skulle vi ta pulsen innan, simma 400m på vo2max-fart och hålla reda på tiden, ta pulsen precis efter och sen en minut efter målgång. Det blev mycket att hålla i huvudet en så tidig morgon! Pulsen blev: 72 – 132 – 80bpm. Tiden: ca 08:05.

Sen ca 250 enarms.

200 lugnt.

6×50 start 1 min. Dessa intervaller var tuffa! Första 50:orna var ju lugnt, jag simmade på och fick in vila i den där minuten. Men ju fler 50:or det blev desto mindre vila! Men det var kul och det gick ju snabbt, sen var man klar! Tog pulsen där igen, mest för skojs skull, och fick den till ca 136bpm.

Sist avbad ca 100f. Totalt 72 min, vet ej sträcka.

Passet var tufft idag, hög intensitet, men otroligt bra känsla och det var riktigt roligt!

Rehab
Sen efter dusch och frukost (mixad i en shaker) åkte jag sen direkt till sjukgymnasten innan jobbet. Jag går nu till en ny sjukgymnast, Louise, för Anna var inte kvar på det stället längre. Men denna Louise var ju otroligt bra hon med! Vi gick igenom hela min kropp och kom fram till lite olika problemområden. Som att höftböjarna behöver stretchas ut, mitt vänsterben är svagare (ömmar mer på flera ställen) än högerbenet, och ja annat sånt intressant. Nu ska det bli ordning på min kropp iaf, och jag ska köra rehab och gå tillbaka till sjukgymnasten med jämna mellanrum!

Massage
Ikväll efter jobbet blev det mer rehab och återhämtning, nämligen idrottsmassage hos Karin. Superbra massage och jag var lite stel i övre ryggen, mer nu än imorse. Vi kunde inte riktigt fastställa om det var en stelhet eller om det var träningsvärk sen styrketräningen igår. Hur som helst så blev ryggen och nacken utmasserad och jag somnade flera gånger och vaknade med ett ryck när hon tryckte hårt på ömma punkter. Man kan säga att jag är i behov av sömn! Så gonatt folks! =)

>29 jan: Tuff simning och sen återhämtning

2 reaktion på “>29 jan: Tuff simning och sen återhämtning

 • 30 januari, 2009 kl. 07:46
  Permalänk

  >superintressant detta med simning! men för en oinsatt…. vad är allt detta med “f” och andra underliga beteckningar?! *nyfiken!!*

  Svar
 • 30 januari, 2009 kl. 11:38
  Permalänk

  >emliscious: f står för “free” – alltså crawl/frisim eller vad man nu säger på svenska.
  “Start 1:00” t.ex innebär att man simmar distansen OCH vilar på den tiden, innan man simmar nästa igen. Så ju snabbare man simmar där desto mer vila. Men sen är ju den tiden anpassad efter vilken grupp man är i!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *