>

Vägledning och råd

Ni som ofta läser min blogg kanske har märkt att jag på senaste tiden tränat lite annorlunda, har nämnt att jag ätit rätt så bra, och att jag har sagt att jag har haft något att berätta? Nu kommer jag stilla er nyfikenhet, det är nämligen så att jag har skaffat mig en personlig coach!


Bli en bättre triathlet

Jag har känt sen i höstas att jag ville ta träningen ett steg längre, och med det då skaffa mig någon sorts träningscoach som kan hjälpa mig att planera träningen så att jag når dit jag vill. Men mer funderingar under hösten/vintern gjorde att jag kände att jag ville inte bara ha en träningscoach, det som jag behöver hjälp med också är ju just kosten så att jag kan tappa den vikt som är överflödig. Men jag kände att jag behövde mer än bara ett kostschema att följa. Jag vet rätt så hyfsat vad man “ska” äta och när, men det är just att utföra det som är problemet. Jag kände att jag behövde stöd och motivation för att kunna fullfölja detta.

Så vad glad jag blev när jag såg att Pasi Salonen, som jag känner sen Coltings Scandic Bike Tour och Triathlonläger förra våren/sommaren, att han även jobbar som personlig coach. Pasi har en oerhörd erfarenhet från triathlon (vunnit SM-guld på 90-talet samt gjorde comeback i somras och tog 5e plats i Kalmar), och han är en så trevlig, positiv och peppande person. Helt perfekt!
Just att få hjälp av en triathlet betyder mycket, det kan vara svårt att annars förklara eller försöka få någon förstå varför man tränar så “mycket” som man gör, eller olika sporter på samma dag.

Så nu har jag anlitat Pasi som min personliga coach, och det är ett samarbete som kommer fortsätta i minst 6 månader framöver. Vi började för 2 veckor sedan och det går bra och känns som att detta kommer att bli jättebra, jag ser ljust på framtiden! Jag får hjälp och vägledning med kosten, träningen och motivationen framöver. Och det är inte bara viktnedgång som är mitt mål, det är såklart att prestera bra i triathlon, och speciellt i Kalmar i sommar!

>Coach P

5 reaktion på “>Coach P

 • 1 februari, 2009 kl. 18:19
  Permalänk

  >shit, vilket grymt val av coach! Kan ju inte bli bättre!

  Svar
 • 1 februari, 2009 kl. 21:14
  Permalänk

  >funrun: Ja han är grym! =)

  Svar
 • 2 februari, 2009 kl. 14:54
  Permalänk

  >Hej Nike!
  Du är verkligen på G, kul att läsa om dig! Funderade lite på vad det ungefär kan kosta att anlita en PC, hur ofta ni träffas/har kontakt osv. Kul, ska bli spännande att följa!

  Svar
 • 2 februari, 2009 kl. 21:22
  Permalänk

  >Coolt med en egen coach! Jag blir riktigt avundsjuk :) Vad får man pynta för sånt egentligen och hur mkt hjälp får man?

  Svar
 • 3 februari, 2009 kl. 01:19
  Permalänk

  >Shit vad spännande, Karin…. jag tror att du kommer att “växa” enormt på detta halvåret. Jättekul!!!!

  Kram

  MariaHbg

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *