>Träningsglädje och träningsvänner

Jag hade ju besök av schyssta Puma här igårkväll till imorse, varför skulle hon liksom åka hem när vi skulle träna igårkväll och imorse och när hon jobbar nära här. Det var jättekul att ses igen, det var ju ett bra tag sen, det är helt galet vad tiden går fort! Imorse hade jag nästan sovmorgon, vi ställde klockan lite senare än vanligt och snoozade ett tag men kom upp till slut. Det blev en skön morgonpromenad, vanliga rundan runt halva kungsholmen. Då kunde vi nämligen morgonträna och umgås samtidigt, vi hade ju mycket att catch-up!

Promenaden var snabb, och den gick snabbt med. Snart var timmen över och vi var tillbaka för dusch och varsin speciellt komponerad frukost =)

Efter jobbet idag drog jag sen till Hötorget där jag mötte Puma igen, men denna gången i förbifarten när hon precis kört spinning och jag skulle till att köra spinningpasset efteråt. Hon och Nilla såg helt adrenalinstinna och glada ut och snackade om pulstoppar på över 90% av max. Jag fick nån galen utmaning av Puma att försöka mig på detsamma, men den planen gick i stöpet när Andreas berättade att dagens pass var ett “vilopass” för proffscyklister. Ja cykla skulle vi! Men ingen mjölksyra eller pulstoppar här inte.

Passet var riktigt grymt! Och som Andreas sa, det är inte bara instruktören som gör det, utan det är ju alla som är där som gör att det blir en helt superklass, och grym känsla. Jag fattar inte riktigt vad jag gör på Odenplan eller andra pass när jag kör på och den där klass-känslan liksom inte finns där. Alla cyklar för sig själv, har ingen tanke på att bjuda på sig själv osv. Vad ska jag där o göra egentligen? Nej på Hötorget, det är DÄR spinningen är bäst!

Passupplägget var som sagt “vilopass”, så det var inte Giro d’Italia upplägg idag utan mer vanligt, men ändå 75 min långt. Det var lång uppvärmning och sen långa partier (ca 8-11 min styck) där vi antingen körde backe eller flackt. Innan den sista låten på 5 min, körde vi 5x50sek intervaller, där det bara var att maxa på ändå, hmm undrar hur det var med mjölksyraregeln där? 50sek är ju inte så lång tid, så det var bara att trycka på! Pulsen under passet fick jag till (medel/max): 147/177bpm.

Efter passet var jag i valet o kvalet om jag skulle ta o köra mina planerade intervaller på löpband. Men efter lite övervägande med mig själv bestämde jag mig för att ta mig hemåt istället. Jag var inte helt slut eller supertrött eller så, men kände att jag behövde hinna fixa lite hemma med, typ äta o sånt.

Men stod sen i omklädningsrummet och kunde inte riktigt förlika mig med tanken att strunta i mer träning, skulle jag verkligen? Funderade då också på hur lite galet det kanske är när man känner att det kanske inte räcker med 2 timmars träning på en dag, undrar var mina referensramar tagit vägen. Men iaf, så det blev en “lugn” kväll och jag tog mig hem, var hemma tidigt idag, wow! Men spinningen var iaf grym och riktigt kul! Så den träningskicken tar jag med mig och mår bra av =)

Det finns ju en ny dag imorgon, och nya möjligheter till riktigt bra och kul träning igen! Tänk vad livet är underbart!

>4 feb: Morgonpromenad samt spinning

2 reaktion på “>4 feb: Morgonpromenad samt spinning

 • 4 februari, 2009 kl. 22:03
  Permalänk

  >kul att du fick lite bra träning. men spinning är helt klart bäst på hötorget precis som du säger!!!

  Svar
 • 5 februari, 2009 kl. 12:43
  Permalänk

  >Håller med. Tänk vad livet är underbart!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *