>Gästträning på annat gym

Jag var bjuden till att vara med på ett av Rivers spinningpass nu när jag var på besök i Göteborg. Han hade så schysst fixat en plats till mig på ett pass på SportLifes gym i centrala stan. Det var ett RPM-pass på gång, och det skulle bli intressant, har bara kört det en gång förut, ett av de alla passen jag körde under 24H-spinningen i höstas.

Jag tog mig in till stan från utanför Kungsbacka och mötte upp med River vid stationen. Gick sen till gymmet och var där i god tid för passet. Skönt att slippa stressa. Gymmet var litet men väldigt fräscht och fint, sådär lite lyxigt som man kan sakna på vissa gym i Stockholm. Små detaljer men som ändå ger stor skillnad i intryck.


Fint gym, inte helt crowded

Väl på plats i spinningsalen tog jag en cykel längst fram, för att köra på och även ge mitt stöd för River, att jag var där och körde på till max, och försökte höja stämningen lite. =) Försökte göra att för att vara en bra spinningdeltagare helt enkelt!

River var en riktigt bra instruktör, han utstrålade energi och spred den och coachade bra under passet. Det var drag i salen, men inte riktigt så mkt drag som jag är van vid. Men RPM-passet hade tuffa utmaningslåtar, nr 3,5 och 7 under passet, och där kördes det verkligen på! Jag trampade på och la på extra mkt belastning då jag kunde. Jag kände mig väldigt pigg i kroppen idag. Tänk vad 2 hela vilodagar samt veckor med bra och näringsrik mat kan göra för skillnad! Det känns bra att orka med att träna på hårt då!


Duktiga River i sin spinnsal

Efter 50 min och många pulstoppar var vi sen imål. Puls under passet (medel/max): 145/172bpm. Jag kände mig fort pigg och hade lätt kunnat träna vidare både det ena och det andra. Men tiden räckte bara till max en timmes träning idag.

Själva RPM-passen kom jag fram till att de är helt ok, men kanske inte någon total favorit. Det som är bra är ju musiken och att det är genomtänkt och att man kör på och får upp pulsen (intervaller) under många låtar. Men det som är sämre är väl att det är lite _för_ koreograferat. Det känns som att ALLT ska hinnas med under ett och samma pass. Och att det ibland ska ske så mkt hela tiden, något som egentligen inte behövs. Men sen är alla olika, det kanske finns många som gillar sån spinning. Själv är jag mer ett fan av långa partier, olika syften med olika pass olika veckor osv. Men det var kul att testa på och det var riktigt kul att köra pass för River och testa på ett nytt gym!

>7 feb: RPM-spinning hos River i Göteborg

En reaktion på “>7 feb: RPM-spinning hos River i Göteborg

  • 8 februari, 2009 kl. 09:54
    Permalänk

    >Kul att du märker skillnad i ork med den nya maten. Sånt är motiverande :)

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *