>Så jäkla roligt!

Idag körde jag dubbelspinningpass för första gången på riktigt länge. Förra vintern och våren körde jag ju ofta dubbelpass på måndagar och onsdagar då det klaffade bra med Pia-pass och Andreas-pass. Det är riktigt bra, och kul, så det är något jag borde försöka få till oftare! Gäller bara att komma från jobbet i rätt god tid.

Idag var det 2xPia-pass som var planerat, och det med Puma som sällskap. Riktigt kul spinning skulle det bli alltså! När jag kom till Hötorget för 17:00-klassen så var det Andreas som var stand-in för Pia som var tyvärr sjuk. Men Andreas är ju grymt bra han med så det här såg jag fram emot! Såg en overhead om intervaller med och blev genast mer intresserad!

Så intervallpass var det alltså, och galet nog så var det då samma pass två gånger på raken! Men det gällde att tänka ett set med intervaller framåt, inte tänka att jag har allt det här OCH en gång till kvar, då tappar man ju fokus.

Det var grymt bra drag i salen, jag och Puma, och Nilla var också där för första passet, samt alla våra vanliga spinningstammisar som man träffar på måndagar och onsdagarna. Riktigt bra sällskap alltså!

Så efter en lång uppvärmning på dryga 10 min, drog vi sen igång. Intervallerna var följande:

(intervall/vila i sekunder x antal)
1. 60/60x 4
2. 70/20×4
3. 50/20×5
4. 1 minx1 + 30/30×4

Efter sista intervallen var det sen en extra 4 min på ansträngande nivå.

Sen var det nedvarvning och bara dags att ladda om, för att köra alla 18 intervaller en gång till! Jag trodde att det skulle bli lite segt i uppvärmningen på andra passet, men där hade jag fel. Jag var så taggad och fokuserad och var excited för att köra intervallerna igen, och ge allt en gång till!

Jag kände mig så full av energi, så laddad och hade så otroligt kul! Intervallerna i omgång två gick lika fort som de hade gjort i början, men nu var känslan om än något bättre. I det näst sista setet med intervaller dånade otroligt bra musik, jag hade peppande Puma bredvid och ett så otroligt stöd från alla i salen. Och adrenalinet bara flödade! Ett riktigt spinning high moment!

Snart var båda passen över och vi var glada och mådde efter omständigheterna väldigt bra! Jag kände mig pigg och var glad över att ha klarat av ett intervallpass som sträckte sig över knappt 2 timmar! High intensity, here I come!

Puls under passen (medel/max):
Pass1: 148/171bpm
Pass2: 146/171bpm


Pulsen under pass nr.2

Efter passet gjorde jag sen lite av mina rehabstretchningar, och sen efter dusch drog jag och Puma hemåt. Var och handlade god och bra mat först förstås och sen lagade jag en bra middag till oss =) Middag, lite BL-tittande på datorn och sen är det dags att sova, om vi ska orka upp imorgon för morgonträning! Så ser en standardvistelse ut hos hotell Coola K ;)

>9 feb: Långt intervallpass på spinningcykeln

3 reaktion på “>9 feb: Långt intervallpass på spinningcykeln

 • 10 februari, 2009 kl. 08:37
  Permalänk

  >jag gillar din inställning och din inställning att det är all about the inställning! =)

  Svar
 • 10 februari, 2009 kl. 12:07
  Permalänk

  >Som spinninginstruktör måste jag fråga eftersom jag tycker upplägget låter intressant. Hur är musiken? Är det inspelat intervaller med tyst mellan eller bara flyter musiken på och ni kör på komando?

  Svar
 • 10 februari, 2009 kl. 12:18
  Permalänk

  >emliscious: hehe =) Man kan inte ändra vad som händer, men man bestämmer själv hur man ska ta saker!

  oskar: Musiken kör på hela tiden, men intervallerna passade väldigt bra in där musiken sen körde på. Men det är aldrig tyst nej.

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *